Kuruluş programının açılışını il başkanı Sezgin Mumcu yaptı. Mumcu, “14 Ağustos 2001’de kurulan AK Parti’miz, Türkiye’nin kaderini değiştiren bir hareketin ilk adımını attı. O gün, karanlıkla mücadele eden, aydınlığa yürüyen bir Türkiye hayaliyle yola çıktık. Milletimizin içine düştüğü karamsarlığı umuda çevirdik. Ve Allah’a hamdolsun, liderimiz Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde ülkemizde hiçbir şey eskisi gibi olmadı. Bu süreçte, 22 yıl boyunca iktidarda kaldık ve ülkemize hayal bile edilemeyen hizmetleri kazandırdık. Türkiye’mizin her köşesine dokunduk, milletimizin her derdine derman olduk. Vesayet odaklarının, darbe heveslilerinin ve Türkiye düşmanlarının her türlü saldırısına rağmen, yolumuzdan sapmadık. Çünkü biliyorduk ki, AK Parti bu milletin ortak vicdanının sesidir, sessiz yığınların haykırışıdır” dedi. 


TÜRKİYE’NİN YENİ VİZYONU
Mumcu, “AK Parti, sadece bir siyasi parti değil, milletin bağrından kopup gelen bir diriliş hareketidir. Bu hareket, Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde, Türkiye’yi her alanda yeniden inşa etmiştir. Bizler, gergin uykulardan, kör gecelerden sonra gelen sabah aydınlığıyız. Bizler, Anadolu’nun dört bir yanına umut saçan, mazlum coğrafyaların umudu olan büyük bir davanın neferleriyiz. Bu dava, dün olduğu gibi bugün de Türkiye Yüzyılı vizyonuyla yeni zaferlere yürüyor. Bu yolda bulunan her bir yol arkadaşımız, bu kutlu mücadelenin bir parçasıdır. Türkiye Yüzyılı, tıpkı geçmişte olduğu gibi, azim ve kararlılıkla, büyük zaferlerin inşası olacaktır. AK Parti, Recep Tayyip Erdoğan’ın diktiği bir fidan, Türkiye’ye kök salmış bir çınardır. 23 yılda bu fidanlar, büyük bir orman haline geldi. Bu orman, Türkiye’nin geleceğine ışık tutan, milletin derdiyle dertlenen, güçlü ve sarsılmaz bir iradeyle büyüyen bir ormandır. Recep Tayyip Erdoğan’ın inşa ettiği büyük ve güçlü Türkiye, bu ormanın nefesiyle hayat bulmuştur ve bulmaya devam edecektir” ifadesine yer verdi.

Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı Serpil Akçay, "Baba Ocağı" Cumhuriyet Halk Partisi'ne Katıldı: İyi Parti'den CHP'ye Geçiş Yaptı

Muhabir: AYŞEN KARABİNA/RAZİYE KOÇ/ELİF ERTOP