Başkan Ekim, Nefsipulathane Mahallesi'nde Akçaabat Belediyesi tarafından tahsis edilen arazide yapılan okulun 3 katlı ve 24 derslikli olarak planlandığını belirtti. Ekim, daha önce şehir merkezinde yer alan ve yıllarca eğitime devam eden Merkez İlkokulu’nun yıkılarak yeni bir bina yapılması kararının alındığını ifade etti. Akçaabat Belediyesi olarak, şehir merkezinin 200 metre içinde belediyeye ait bir araziyi tahsis ettiklerini ve okul inşaatının başladığını kaydetti. Vakıfbank Genel Müdürü Abdi Serdar Üstünsalih’in de projeye destek verdiğini belirten Ekim, kendisine teşekkürlerini sundu.

Yeni okul binasının kaba inşaatının tamamlandığını, dersliklerin oluşturulduğunu ve gerekli envanterlerin birçoğunun temin edildiğini söyleyen Başkan Ekim, Merkez İlkokulu’nun 2024-2025 Eğitim Öğretim Dönemi için hazır olacağını ve Eylül ayında faaliyete geçeceğini duyurdu.

Merkez İlkokulu’nun Eski Yerinde Bellek Müzesi Projesi

Başkan Ekim, Merkez İlkokulu’nun mevcut yerinde tarihi taş binanın restore edilerek Bellek Müzesi olarak Akçaabat’a kazandırılacağını da açıkladı. “Akçaabat medeniyetler beşiği bir şehirdir. İlçemizin tarihini nesilden nesile aktarmak bizlerin görevidir” diyen Ekim, restore edilen tarihi binanın şehrin tarihi ve doğasını bir arada sunacak bir proje olacağını belirtti.

Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi Ortahisar Belediyesi, ‘Atatürk’ün Sevdiği Şarkılar Konseri’ Düzenledi

Eski okul binasının yıkımından sonra, Hamam Deresi'nin ıslahı, yol ve çevre düzenlemesi tamamlanan alanda, Bellek Müzesi projesinin uygulanacağını vurguladı. Bu proje, hem yerli hem de yabancı turistlerin ilgisini çekecek ve şehir merkezinin önemli bir cazibe noktası haline gelmesini sağlayacak.

Kaynak: İHA