Ziyaret sırasında, Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, belediye olarak başlatılan aronya üretim çalışmaları hakkında bilgi verdi. Başkan Ekim, “Bu yıl 10 binden fazla aronya fidesi dağıttık. Şu anda 200 dönüm aronya bahçemiz bulunuyor ve bu alan her geçen gün artıyor. 2030 yılına kadar yılda 200 ton aronya hasadı yapmayı hedefliyoruz,” şeklinde açıklama yaptı. Akçaabat Belediyesi’nin bu süreçte, ürünlerin işlenmesi, paketlenmesi, depolanması ve satışının yapıldığı Akçahasat markasını hayata geçirdiğini belirten Ekim, “Aronya gibi tıbbi faydaları bilimsel olarak kanıtlanmış ürünlere büyük önem veriyoruz. Akçaabat’ta, aronya suyunu ve çayını Akçahasat markası altında satışa sunuyoruz,” dedi.

KTÜ Rektörü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı’nı ziyaret etti KTÜ Rektörü, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Başkanı’nı ziyaret etti

TTSO Başkanı: "Üretici ve İş Dünyası Bir Araya Gelmeli"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi ise, çiftçiyi destekleyecek ve köye dönüşü teşvik edecek projelere önem verdiklerini belirtti. “Akçaabat Belediyemiz bu konuda çok önemli bir çalışma yürütüyor. Üretilen ürünlerin katma değerli şekilde pazarlanması çok önemli. Aronya, bu açıdan geliştirilmesi gereken ve büyük potansiyel taşıyan bir ürün. Bu konuda, iş dünyası ile üniversiteyi bir araya getirmeyi amaçlıyoruz. Başkanımız Osman Nuri Ekim, bu projeye tam destek veriyor,” dedi. Çelebi, ayrıca aronyanın gıda ve ilaç sanayisinde daha çeşitlendirilerek kullanılmasını sağlamak amacıyla çalışmaların hızla devam ettiğini aktardı.

Geleceğe Yönelik Aronya Yatırımları

Ziyaretin bir diğer gündem maddesi ise, aronyanın gıda ve ilaç sanayisinde daha fazla yer bulabilmesi için yapılması gerekenlerdi. Aronya, özellikle içerdiği yüksek antioksidanlar sayesinde sağlık alanında önemli bir potansiyel taşıyor. Akçaabat Belediyesi ve TTSO’nun işbirliğiyle yapılan bu projeler, yerel ekonomiye katkı sağlamayı ve aynı zamanda bölgedeki tarım ürünlerinin katma değerini artırmayı hedefliyor.

Kaynak: İHA