Soğuk havalar nedeniyle bağışıklık sistemini güçlendirmeye yönelik doğal ürünlere talep arttığını söyleyen Kınık, ıhlamur, kuşburnu, tarçın, papatya, ada çayı, zerdeçal, zencefil ve defneyaprağının boğaz sağlığına faydalı olduğunu belirtti. Bu ürünlerin kış aylarında sıkça kullanılması gerektiğini vurgulayan Kınık, özellikle boğaz rahatsızlıklarına karşı ada çayının önemini vurguladı.
Kış Çayının İçeriği
Aktar Samet Kınık, bağışıklık güçlendiren kış çaylarının içeriğini anlatırken, "Ihlamur, zencefil, zerdeçal ve ada çayı gibi doğal ürünler, vücuda faydalıdır. Bu yıl boğaz rahatsızlıkları artmış durumda, bu yüzden vatandaşlara özellikle ada çayını tavsiye ediyoruz. Ayrıca boğaz temizliği için sirke, kozalak şurubu ve pekmez karışımını öneriyoruz. Bu karışımdan günde iki-üç kez tüketilerek boğaz rahatlatılabilir," dedi.