Altın borcu olanların bir an önce borçlarını ödemeleri gerektiğini ifade eden İslam Memiş, altının yıl sonuna kadar ciddi bir yükseliş göstereceğini belirtti. Gram altın fiyatının yıl sonunda 3.500 TL’yi görebileceğini öngören Memiş, altın borcu olanların bu fırsatı kaçırmamaları gerektiğini ve daha fazla beklememeleri gerektiğini söyledi.

Altın ve para piyasaları uzmanı İslam Memiş, piyasalarda yaşanan hareketliliğe ilişkin çarpıcı değerlendirmelerde bulundu.

Eylül ve yıl sonu tahminini açıklayan Memiş, yeni rekorun beklendiği 3 bin 500 lira için de öngörüde bulundu.

Hareketliliğin bu hafta da çok yoğun geçeceğini vurgulayan Memiş, 18 Merkez Bankasının faiz kararının altın üzerinde ciddi oranda etki oluşturacağını ifade etti.

"Çok sert dalgalanmalar olacak"

Tam 18 Merkez Bankasının faiz kararı​ açıklayacağı dikkat çeken piyasa uzmanı, "En önemlileri Amerika Merkez Bankası FED. Dolu dolu, çok yoğun, çok sert dalgalanmaların oluştuğu bir haftada olacağız" diye konuştu.

"Altın borcu olanlar ise beklememeli"

İslam Memiş gram altın ve ons için ise şunları söyledi:

"Altın yatırımcısı, satış için daha erken. Yıl sonu 3 bin 3 bin 500 lira seviyesi ile alakalı gram altın tarafındaki beklentimiz devam etmekte. Eylül ayındaki direnç seviyemiz 2 bin 880 lira olacak. Her ay yeni bir rekor kırmaya devam ediyor gram altın. Yıl sonu 3 bin, 3 bin 500 lira seviyesiyle alakalı beklentimiz kenarda duruyor. Elinizdeki altınları kesinlikle satmayın. Altın borcu olanlar ise beklememeli.

Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek Emeklilik 11 yıl kadar uzuyor! Bilmeyenler çok üzülecek

"Yeni rekor denemeleri devam edecek"

Ons altın 2 bin 585 dolar seviyesinde. Amerika Merkez Bankası FED'in faiz politikaları değerli metaller tarafında etkili olacak. Ons tarafında 2 bin 596, 2 bin 606, 2 bin 616 dolar seviyesine kadar önünün açık olduğu ve bu hafta yeni rekor denemelerinin devam edeceği bir hafta olacak."

Kaynak: HABER MERKEZİ