Altın piyasasındaki dalgalanmaların ardından uzmanlar tahminlerini revize etti. Kuyumcular ve ünlü ekonomist, altının göreceği yeni rakamları açıkladı. Peki, gram altın ne kadar olacak? İşte beklenen rakam...

HAFTA SONU GÜVENLİ LİMAN

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni Zirve Yaptı Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni Zirve Yaptı

Yatırımcıların güvenli liman olarak gördüğü altın, tatil gününde bile dikkat çekiyor. Gram altın 2 bin 559 TL, çeyrek altın 4 bin 146 TL, yarım altın 8 bin 317 TL, cumhuriyet altını ise 16 bin 608 TL seviyelerinden işlem görüyor. Ons altın ise 2 bin 411 dolar seviyelerinde.

ÜNLÜ EKONOMİSTTEN KRİTİK TAHMİNLER

Ekonomist İslam Memiş, altındaki yükseliş trendine dikkat çekerek yatırımcılara uyarılarda bulundu. Memiş, "Dananın kuyruğu koptu, coşku başladı." ifadeleriyle altının Temmuz ayında rekor kırabileceğini belirtti. Youtube üzerinden yaptığı yayında, enflasyon rakamlarının gerilemesi ve FED'in faiz indirim ihtimalinin artmasıyla altın ve gümüş fiyatlarında yükseliş beklediğini söyledi. Memiş, "Bu coşkuyu piyasalar satın almaya başladı." dedi.

YIL SONU İÇİN YENİ REKORLAR BEKLENİYOR

Altın fiyatlarının yıl sonuna kadar pozitif yönde seyredeceğini öngören İslam Memiş, yıl sonu için gram altının 3 bin - 3 bin 500 TL seviyelerine ulaşabileceğini belirtti. Temmuz ayından itibaren altının her ay rekor kırmaya devam edeceğini söyleyen Memiş, "Şu an 2.560 TL seviyesinde olan gram altın, 2.700 ve 3.000 lira seviyelerine kadar çıkabilir." ifadeleriyle tahminlerini paylaştı.

Bu tahminler ışığında, altın yatırımcılarının piyasaları yakından takip etmeleri ve stratejilerini buna göre belirlemeleri öneriliyor. Altın fiyatlarının yükseliş trendinin devam etmesi bekleniyor, bu da yatırımcılar için yeni fırsatlar anlamına geliyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ