İslam Memiş, altın fiyatlarının yüksek seviyelerde olduğunu ancak yatırımcıların bu dönemde dikkatli olmaları gerektiğini söyledi. Memiş, özellikle gram altın alımlarında dikkatli olunmasını tavsiye ederek, fiyatların düşüş yönlü hareket edebileceğini öngördüğünü belirtti. Yatırımcıların temkinli bir yaklaşım benimsemeleri gerektiğini vurguladı.

Türkiye tarihinde bir ilk olacak! Dolar ve altın sahipleri aman dikkat Türkiye tarihinde bir ilk olacak! Dolar ve altın sahipleri aman dikkat

ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18 Eylül'de açıklayacağı faiz kararı, altın yatırımcıları için büyük önem taşıyor. Fed'in, dört buçuk yıl aradan sonra ilk kez faiz indirimine gitme ihtimali artarken, 50 baz puanlık bir indirimin gündemde olduğu belirtiliyor.

Commerzbank Emtia Analisti Barbara Lambrecht, piyasaların küçük bir faiz indirimi beklediğini ve bu beklentinin büyük ölçüde fiyatlara yansıdığını ifade etti. Lambrecht, bu nedenle altın piyasasında önemli fiyat hareketlerinin yaşanmasını beklemediklerini vurguladı.

Öte yandan, altın fiyatları bu yıl çifte rekor kırdı. Ons altın, Ağustos ayında 2.500 doların üzerinde bir zirveye ulaşırken, son olarak 2.586,18 dolara çıkarak yeni bir rekor kaydetti. Türkiye'de ise gram altın fiyatı 2.804 TL seviyesine yükseldi.

İSLAM MEMİŞ'TEN ALTIN TAHMİNİ

Kritik hafta öncesinde Altın ve Para Piyasaları Uzmanı İslam Memiş'ten dikkat çeken bir altın değerlendirmesi geldi. Memiş, “Bana gelse bugün birisi dese ki bu seviyeden ons altın alır mısın, hayır kesinlikle derim. Gram altın alır mısın, hayır kesinlikle” ifadelerini kullanan İslam Memiş, “Gram altın için onsu takip edin. Her zaman söylediğim budur. Ama ons altın tarafındaki düşüş yönlü öngörüm devam ettiği için ben bu tuzak fiyatlamalara karşı temkinli bekleyişimi devam ettiriyorum. Yıl sonu ile alakalı 3 aylık bir süreç var önümüzde. 2 bin 600 - 3 bin dolar seviyesi ile alakalı beklentim yine geçerli ama aşağıda 2 bin 420- 2 bin 470 dolar seviyesi ile alakalı ihlal edilmiş alanlar var. O yüzden biz dolarda beklemeye devam ediyoruz” ifadelerine yer verdi.

Kaynak: HABER MERKEZİ