Kudüs ve Mescid-i Aksa, Müslümanların ilk kıblesi, Peygamber Efendimizin miraca çıkarken ilk uğradığı yer, tevhit akidesinin ilk merkezlerinden biridir. Bu yüzden Filistin, Kudüs ve Mescid-i Aksa davası bir inanç ve iman davasıdır” dedi.  

FİLİSTİN HALKININ YANINDAYIZ

İsrail, Filistinlilerin Çadırlarını Bombaladı: 25 Ölü, 50 Yaralı İsrail, Filistinlilerin Çadırlarını Bombaladı: 25 Ölü, 50 Yaralı

Gümüş, şöyle devam etti: “Kudüs ve Mescid-i Aksa, ümmetin izzeti ve namusudur. Ümmetin izzetini ve namusunu muhafaza eden direniş hareketinin yanındayız. Siyonist işgal rejiminin yapmış olduğu savaş suçlarının haddi hesabı yok. Bugün zailimin safında yer alıp, birkaç dünyalık menfaat elde etmektense, mazlum safından yer alıp kahramanca ve izzetlice dik durmayı bir şeref olarak kabul ediyoruz. Şunu unutmayalım, siyonistlerin 'büyük israil projesi' vardır. Büyük israil projesine göre, Nil ile Fırat arasındaki tüm toprakları işgal etme gibi bir hayal dünyaları var. Bu hayal dünyalarını başlarına yıkan Aksa Tufanı hareketine ve kahraman mücahitlere çok şey borçluyuz. Beylik sözlerin tükendiği günlerdeyiz. Dünyanın dört bir yanından feryatlar yükseliyor. Siyahlar, beyazlar, çekik gözlüler, zenginler ve fakirler, insanlığı temelinden sarsan bir gerçekliğe şahitlik ediyor. Gazze, tarihte eşi görülmemiş bir vahşete sahne oluyor. Buradan tekrar yüksek sesle ifade ediyoruz ki Filistin davasına sahip çıkmaya devam edeceğiz. Filistin halkının özgürlük mücadelesinin sonuna kadar arkasındayız. Aksa Tufanı, İslam coğrafyasının özgürlük hikayesidir. Bu hikâyenin bütün kahramanlarını buradan bir kez daha selamlıyoruz.”

TAKA/TUNCAY UÇKUN

Editör: Birol Sancak