TAKA Gazetesi Haber Müdürü gazeteci-yazar Ahmet Külekçi’nin “Kamuda daha çok deşifre edilmesi gereken emniyet görevlileri” haberi ile ilk kez duyurduğu Garson kod aldı mahrem imamın çözülmesi ile birlikte 320 bine yakın kripto emniyet görevlisi deşifre olmuştu. Olayın peşini bırakmayan ve gelişmeleri takip eden Külekçi’ye göre yakın zamanda çok ama çok önemli gelişmeler yaşanacak.

25O DOSYA DAHA ÇÖZÜLDÜ

Bu arada FETÖ'nün eniyette oluşturduğu gizli yapılanmayla ilgili yeni önemli bilgilere daha ulaşıldı, 'Garson' kod adlı gizli tanıktan ele geçen mikro hafıza kartlarının son şifreleri de çözüldü. Özel şifrelenmiş 250'ye yakın dosyada, hakkında daha önce hiç işlem yapılmamış örgüt mensuplarının isimlerine ve operasyonel hatlara ulaşıldı.

ANKARA-TRABZON HATTI

Garson kod adlı gizli tanığa ait belgelerin ele geçirilmesi-delillendirilmesi ve özelikle de sınav soruların çalınması noktasında kayıtlara ulaşılmasında Ankara Emniyet Müdürlüğü ile Trabzon Emniyet Müdürlüğü TEM VE KOM müthiş bir başarı ortaya koydu. Elde edilen veriler ve bilgiler ışığında FETÖ nün bütün kirli ve gizli hücreleri ele geçirilip hainlerde tek-tek ortaya çıkarılıyor.

16 YILLIK DEV İSTİHBARAT ARŞİVİ

Emniyetteki gizli FETÖ yapılanmasına yönelik soruşturmanın ilk adımı 2017'de Ankara'da atıldı. 'Garson' adlı gizli tanık, savcılığa bir cep telefonu ile 2 mikro hafıza kartı teslim etti. İçinde örgütün emniyet yapılanmasına yönelik bilgiler yer aldığı kartların büyük bölümü açıldı. 16 yıllık dev istihbarat arşivine ulaşıldı. İlk etapta, 320 bin kişiyi kapsayan liste deşifre edildi. Çeşitli illerdeki soruşturmalarla şüpheliler bir bir yakalanmaya başlandı. Ancak kartlardaki 250'ye yakın dosya, özel programlarla şifrelendiği için açılamadı. Emniyet Genel Müdürlüğü uzmanlarının titiz ve sabırlı çalışmasıyla 250 dosyaya da ulaşıldı. FETÖ'nün güncel yapılanmasına dair önemli ipuçları içeren o dosyaların şifreleri, Emniyet Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanlığında kırıldı.

TAKA/HABER MERKEZİ

Editör: Birol Sancak