Ehliyet almak isteyenler için 2024 yılı ciddi bir maddi yük getirecek. Yapılması beklenen yüzde 45’lik zam oranı, B sınıfı ehliyetin harç bedelini 5.720 TL’ye çıkaracak. Bunun yanında MTV ve yurt dışı çıkış harçları gibi birçok kalemde de yüksek zamlar kapıda. Vatandaşlar, bu düzenlemeler karşısında bütçelerini yeniden gözden geçirmek zorunda kalacak.

Uzmanlar ilerleyen günlerde açıklanacak enflasyon oranlarının peş peşe yüzde 0 gelmesi halinde bile bu oranın yüzde 43 olarak yansıyacağını belirtti. 

Sadece sürücüler için değil aynı zamanda vatandaşların da gündeminde olan IMEI kayıt ücreti ve yurt dışı çıkış harçlarına da gelecek zamlar milyonlarca vatandaşın bütçesini etkileyecek. 

Yılın Son 3 Ayında En Karlı Yatırım: Altın, Borsa, Mevduat? Yılın Son 3 Ayında En Karlı Yatırım: Altın, Borsa, Mevduat?

Yurt dışına sık sık çıkan vatandaşların en çok ödediği masraflarından olan yurt dışı çıkış harcı geçtiğimiz aylarda zamlanarak 500 liraya kadar yükseldi. Yeniden değerleme oranıyla gelecek zam hesaplandığında yeni yılda yurt dışına çıkış harcı 720 TL'ye kadar yükselecek.

B SINIFI EHLİYET HARCINA ZAM

Yılın başında 3.945 TL olarak duyurulan B sınıfı ehliyet harcı ilerleyen aylarda gelecek zamlarla birlikte, 5.720 TL seviyesine kadar çıkacak. 

Her yıl kasım ayında açıklanan enflasyon oranlarıyla beraber açıklanan vergi artışlarının en büyük paydaşlarından biri olan yeniden değerleme oranı enflasyon oranlarıyla eş değer oranda açıklanıyor. Ancak Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gelecek zam oranları üzerinde değişiklik yapma hakkı bulunuyor.

Kaynak: Haber Merkezi