Olay, İstanbul’un sahil kesimlerinden birinde meydana geldi. Ayçiçek, sahildeki kayalıklarda uzun süre bir kadının durduğunu fark etti ve hareketlerinden şüphelendi. Bir süre kadını gözlemledikten sonra, kadının aniden denize atladığını gördü.
“İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM”
Hiç tereddüt etmeden soğuk sulara atlayan Ömer Ayçiçek, kadını hızla kıyıya çıkarmayı başardı. Olayın ardından Ayçiçek, “Ben sadece insanlık görevimi yaptım. Kim olsa aynı şeyi yapardı. Allah’a şükür durumu da iyi” diyerek, müdahalesinin sadece insani bir davranış olduğunu belirtti.

Ordu'da heyelan sonucu kapanan yol açıldı Ordu'da heyelan sonucu kapanan yol açıldı

VATANDAŞLARDAN TAKDİR
Olay yerine gelen sağlık ekipleri, kadını hastaneye kaldırırken, Ayçiçek’in cesaretli müdahalesi çevredeki vatandaşlar tarafından büyük takdirle karşılandı. Ayçiçek’in sadece insanlık adına harekete geçtiğini ifade etmesi, toplumda büyük takdir topladı ve bir trajedinin önüne geçilmesine vesile oldu.

Muhabir: AYŞE SANCAK