Derenin denizle buluşmasına  mani olan bu taşlar Devlet Su İşleri ve Arsin Belediyesi tarafından acilen temizlenmeli dedi. Yaşanabilecek her hangi bir sel sırasında tehdidin büyümesinin engellenmesi gerektiğini vurguladı.

VALİ MUHTARLARI KUTLADI

Trabzon Valisi Aziz Yıldırım, 19 Ekim Muhtarlar Günü dolayısı ile mesaj yayımladı. Vali Yıldırım “1829 yılından beri mevcudiyetini koruyan muhtarlık müessesesi, ülkemizde yerel demokrasinin en eski örneğini oluşturmaktadır. Muhtarlarımız, bulunduğu mahallede veya köyde devletimizin tüm kurumlarını temsil etmekte ve halkımızla devlet kurumları arasında köprü vazifesi görmektedir. Ayrıca çağdaş kamu yönetimi anlayışının en temel ihtiyaçlarından biri olan katılımcılığın sağlanmasında, önemli bir görevi yerine getirmektedirler. Kültürümüzün ve toplumsal hayatımızın önemli yapı taşlarından biri olarak devletimizin her noktadaki kurumsal temsilciliği konumunda olan muhtarlık müessesesi, insan ve hizmet odaklı anlayışın icrasında vazgeçilmez bir öneme sahiptir. Günümüzde kendini yenileyen kurumların başında gelen muhtarlık, en uzakta bulunan yerleşim yerine bile çağdaş kamu yönetimi anlayışını taşıyarak hem sevinçte hem de hüzünde halkının her zaman yanında ve hizmetindedir. Bu vesile ile mahallî idarelerin daha da güçlenmesinin nişanesi olacak 19 Ekim Muhtarlar Günü’nü, en içten dileklerimle kutluyor; tüm muhtarlarımıza sağlıklı, huzurlu ve başarılı bir ömür diliyorum” dedi.

MİLLİ EĞİTİM YASTA

Trabzon’un Akçaabat İlçesi Borsa İstanbul Anadolu Lisesi Müdürü Sami Arslan, yakalandığı hastalığa yenik düşerek hayatını kaybetti. Yakalandığı ‘Amansız’ hastalık nedeniyle bir süredir hastanede tedavi gördüğü belirtilen okul müdürü Arslan, dün doktorların tüm müdahalelerine rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti. Merhum öğretmen Aslan,  Cuma namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Düzköy Taşocağı Mahallesinde bulunan aile kabristanlığında toprağa verildi.

BAŞKENT BULLUŞMASI

Trabzonlu iş insanı Cafer Kurt, Arsinlidir. AK Parti’de il yönetim kurulu üyeliği görevinde bulundu. Sondaj çalışmalarında başarılı bir iş insanıdır. Trabzon’dan Ankara’ya taşındı ve başarılı çalışmalarını orada da sürdürüyor. Kurt, Ankara’da Arsin’in belediye başkanı Hamza Bilgin ile bir araya geldi. Kurt, “Güzel Memleketim Arsin’imin kıymetli belediye başkanı Hamza Bilgin Ankara’da şirketimizde misafirimiz oldu. Ayağına sağlık başkanım. Başarıların daim olsun” dedi.

SAĞLIK SEN’DEN TASLAK TEPKİSİ

AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatında Kongre Süreci İstişare Edildi AK Parti Ortahisar İlçe Teşkilatında Kongre Süreci İstişare Edildi

Türk Sağlık - Sen Başkanı Mustafa Serdar tüm sağlık çalışanlarına seslenerek birlik çağrısında bulundu. Aile hekimleri ve aile sağlığı çalışanlarının haklarını savunmak için yoğun bir mücadele yürüten Türk Sağlık-Sen, çalışanların yaşadığı sorunların çözülmesi adına her platformda destek veriyor. Özellikle yeni yönetmelik taslağına karşı çıkan sendika, çalışanların mali ve özlük haklarının iyileştirilmesi gerektiğini vurguluyor. Sendika Başkanı Mustafa Serdar, tüm sağlık çalışanlarına seslenerek birlik çağrısında bulundu.

SİVRİKAYA’YA ZİYARETÇİ AKINI

Milliyetçi Hareket Partisi Trabzon İl Başkanı Tolgay Sivrikaya, misafirlerini ağırlıyor. Kentin batısından doğusuna her yerden ‘Hayırlı olsun’a gelen konuklarını ağırlayan Sivrikaya, “Birlikte başaracağız. Birlikte çalışacağız. Kucaklaşağız” dedi.

ŞAHİNTAŞ’TAN TEPKİ

Saadet Partisi Trabzon İl Başkanı Şakir Şahintaş, Araklı’nın Erikli Yaylasında madene karşı yapılan eylemin ardından açıklamalarda bulundu. Yerel seçimler öncesinde “Burada çıkarılacak olan madenin Türkiye’ye kalacak olan bölümünü biz Araklı olarak karşılamaya hazırız” sözlerinin hala arkasında olduğunu söyleyen Şahinbaş, “Altın madeni buraya yapıldığında buradaki bütün varlıklar kaybedilecek. Çocuklarımıza anlatacak olduğumuz mazimiz kaybolacak. Bunları bildiğimiz için sadece maddi külfet ödeyerek bundan kurtulmak istiyoruz” ifadelerini kullandı.

EKİM START VERDİ

2024 Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası Trabzon Yarışının 5. Ayağı başlangıç seremonisine Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, Trabzon Gençlik ve Spor İl Müdürü Lokman Arıcıoğlu, Siyasi Parti Temsilcileri, Kamu Kurum ve Kuruluşlarının daire amirleri, Sivil Toplum Kuruluşlarının Temsilcileri ve çok sayıda izleyici katıldı. 2024 Petlas Türkiye Offroad Şampiyonası 5.Ayak Trabzon Yarışının startını Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim verdi.

GEÇMİŞ OLSUN AKDENİZ

Trabzon Basınının emekçilerinden, yerel basın ve sonrasında Anadolu Ajansına bir ömür veren Aydın Akdeniz  rahatsızlandı. Akdeniz  Tıp Fakültesi Farabi Hastanesi’nde  operasyon geçirecek ve  sağlığına kavuşacak. Bur süreçte telefonlarına ulaşılamayan Akdeniz’e geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve sevgilerimizi sunuyoruz

Kaynak: HABER MERKEZİ