Saldırıda yaşamını yitiren Reşit Kibar, doğa ve yaşam alanlarına sahip çıkan bir aktivist olarak tanınıyordu. Saldırının ardından büyük tepki toplayan proje, halkın güvenliğini tehdit ettiği gerekçesiyle iptal edildi.

Şirketten Duygusal Açıklama

Yapı-Soy Beton, yaşanan acı olayın ardından bir açıklama yaparak projeden çekildiğini duyurdu. Şirketin açıklamasında, “03.09.2024 tarihinde Cankurtaran mevkiinde yaşanan acı olay bizi ve tüm Artvin halkını derinden üzmüştür. Bir insan hayatının her şeyden kıymetli olduğunu, bir insanın öldürülmesinin kabul edilemezliğini ifade ediyoruz. Hayatını kaybeden vatandaşımızın sevenlerine ve kederli ailesine başsağlığı, bu müessif olayda yaralanan vatandaşlarımıza da acil şifalar diliyoruz” denildi.

“İnsan Hayatından Değerli Hiçbir Faaliyet Yoktur”

Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok! Derecik Muhtarı'ndan İtiraz Açıklaması: Ortahisar’a Bağlanma Talebi Yok!

Şirket, hiçbir maddi faaliyetin insan hayatından değerli olmadığına vurgu yaparak, yaşanan olayın ardından projeden çekilme kararını duyurdu. “Yaşananlar nihayetinde projeden çekiliyoruz” ifadelerine yer verilen açıklamada, bu acı olayın Artvin halkında derin izler bıraktığı ve toplumun hassasiyetine saygı duyulduğu belirtildi.

Hopa’daki olay, doğa ve yaşam alanları konusunda toplumun gösterdiği direnişin ne denli önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne sererken, saldırının failleri adalet önünde hesap vermeye devam edecek.

Kaynak: HABER MERKEZİ