Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Haber Global televizyonuna konuk olarak asgari ücretle ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Işıkhan, asgari ücretin hükümet tarafından belirlenmediğini, bunun Asgari Ücret Tespit Komisyonu tarafından belirlendiğini ifade etti. Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağının dikkate alınarak Ocak ayında buna göre bir artış yapıldığını belirten Bakan Işıkhan, ekonominin dengesini gözetmek gerektiğini vurguladı.

Bakan Işıkhan, ekonomik dengeyi sağlama ve kalıcı refah artışını hedefleme çabalarının devam ettiğini dile getirdi. İstihdamı artırırken büyümeyi sürdürmenin önemine değinen Işıkhan, işçilere, memurlara ve emeklilere yönelik desteğin devam edeceğini vurguladı.

1 Mayıs tartışmalarına da değinen Bakan Işıkhan, "1 Mayıs'ın resmi tatil olması olumlu bir gelişmedir. İstanbul ve Türkiye'nin çeşitli yerlerinde kutlamalara izin veriliyor. Taksim için bir yasak yok, çelenk konulabilecek" ifadelerini kullandı.

Et Fiyatlarında Dev İndirim: Dana Kuşbaşı 155 Liraya! Et Fiyatlarında Dev İndirim: Dana Kuşbaşı 155 Liraya!

Bakan Işıkhan'ın açıklamaları, asgari ücret ve işçi hakları konusundaki tartışmaların önemli bir gündem maddesi olduğunu vurguluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ