Ata Topraklarında Bir Gün

Şalpazarı'ndan Kandıra'ya göç eden muhtarlar, ilk kez ata topraklarına gelmenin heyecanını yaşadılar. Kandıra Muhtarlar Derneği Başkanı Yüksel Horoz, ziyaretin kendileri için büyük bir anlam taşıdığını belirtti. Horoz, "Dedelerimiz 1964 yılında Şalpazarı'ndan Kandıra'ya göç etti. Bu nedenle dede ocaklarını ziyaret etmek bizler için büyük bir onur oldu" şeklinde konuştu.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Misafirperverlik ve Teşekkür

Kandıra'da muhtarlarla yakından ilgilenen Belediye Başkan Vekili Mehmet Muhcu, misafirlerin ilçedeki ziyaretlerini keyifli hale getirmek için elinden geleni yaptı. Horoz, "Şalpazarı Belediye Başkanımız Refik Kurukız nezdinde ekibi bizimle yakinen ilgilendi. Kendilerine şahsım ve muhtar arkadaşlarım adına teşekkür ediyorum. Dede topraklarını görmek bizim için çok keyifli oldu" dedi.

Unutulmaz Bir Buluşma

Yıllar sonra ata topraklarına dönmenin verdiği mutluluğu yaşayan muhtarlar, bu ziyaretin kendileri için unutulmaz bir anı olduğunu ifade etti. Şalpazarı ve Kandıra arasında kurulan bu köprü, iki bölge arasındaki tarihi bağı bir kez daha hatırlattı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY