Balıkçı esnafından Mehmetcan Örseloğlu, sezonun bollukla başlamasından duyduğu memnuniyeti dile getirirken, "İnşallah böyle devam eder. Hem vatandaş bol balık tüketir, hem de biz satıcılar olarak bol balık satarız. Mutlu bir sezon geçirmiş olarak hep beraber iyi geçeceğine inanıyorum," şeklinde konuştu. Örseloğlu, geçen sezon yaşanan palamut kıtlığının aksine bu yıl sezonun bollukla başlamasının umut verici olduğunu belirtti.

Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor

Balıkçı Gökmen Aydın ise, palamutun tezgahlarda bolca yerini aldığını ve fiyatların 75-100 TL arasında değiştiğini ifade etti. Aydın, "İnşallah bundan sonra vatandaş ucuz balık yer. Fiyatlar 75-100 lira arasında değişiyor. 3 tanesi 200 liradan satıyoruz. Et ve tavuktan ucuz balık. Şuandan fena gözükmüyor," dedi.

Balıkçılar, palamudun bol olduğu bu sezonun, hamsi avının az olabileceğini öngörüyor. Ancak şu an için odak noktası, bol miktarda yakalanan ve uygun fiyatlı palamutlar. Tezgahlarda balık bolluğu yaşanırken, Trabzonlu balıkçılar ve alıcılar yeni sezonun bereketini kutluyor.

Kaynak: İHA