Çırak Olarak Gitti
Avusturya’da çırak olarak başladığı fırın ve pastaneyi satın alarak çıraklıktan patronluğu terfi etti.Uluslararası ekmek yarışmasında altın madalyalar alarak başarısını taçlandıran Altaş, her Cuma günü Trabzon ekmeği çıkartarak,Avusturya vatandaşlarını da Trabzon ekmeğinin tiryakisi yaptı.
Patron Oldu
Trabzon’un Akçaabat ilçesinden 33 yıl önce Avusturya Bregen/Hard’a göç eden 41yaşındaki Mehmet Altaş, 1993 yılında Kainz Ekmek firmasında çırak olarak işe başladığını belirterek, 1996 yılında çıraklığı bitirdiğini ve aynı yıl çıraklık yarışmasında bölge birincisi olduğunu söyledi. Avusturya’ya ayak attığı günden itibaren, çok çalışarak bu ülkede kendini ispat etmeyi hedefliğini de kaydeden Mehmet Altaş, “ Çalıştığım yıllarda kendime hedef olarak kendi işimin sahibi olmayı koymuştum. Allah yardım etti,bende çok gayret göstererek 2012 çalıştığım köklü bir firma olan Kainz Ekmek ve pasta firmasını firma sahibi sayın Kurt’tan satın aldım.
33 Kişi Çalıştırıyor
Firmamda 33 kişi çalıştırıyorum. Firma sahibi olduktan sonra daha çok çalışarak, kaliteyi en üst seviyeye taşımaya çalıştım. Bu yıl yapılan 5 ülkenin katıldığı Avusturya Uluslararası Ekmek Yarışması’na 30 değişik ürün ile katıldım. Ve 30 altın madalya kazandım. Başarı ödülümü Avusturya Fırıncılar Derneği Başkanı ve Gıda Tarım Bakanı’nın elinden aldım” dedi.
Mesleğinde olağanüstü başarı gösteren evli ve 4 çocuk babası Mehmet Altaş, Avusturya Karadenizliler Dernek Başkanlığı görevini de üstlenmiş durumda. Mehmet Altaş,her Cuma günü ekşi mayalı Trabzon ekmeği çıkarttığını da belirterek, Avusturya vatandaşlarını da Trabzon ekmeğinin tiryakisi yaptığını belirterek, Avusturyalıların da Trabzon ekmeğinin lezzetini keşfettiğini ve Cuma günlerini iple çektiklerini de sözlerine ekledi.
Editör: TE Bilisim