Büyük hesap günü olan Ruz-i mahşerde helalleşeceğiz

 

İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, "Bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm arkadaşlarım varsa haklarını helal etmelerini istiyorum. Ancak sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşarak bana iftira atan, hakaret eden, bunu yaparken partimize de çok büyük zarar veren birkaç sözde iyi partili ile onları koruma kalkanına alan; ağababalarından helallik istemiyorum. Onlarla büyük hesap günü olan Ruz-i mahşerde helalleşeceğiz." dedi.

Başkan Kuvvetli'nin açıklamalarını bir gurup coşkuyla alkışlarken, bir grubun sessiz kalması dikkat çekti.
İYİ Parti Trabzon İl Teşkilatı 3. Olağan İl Kongresini kentteki bir otelde gerçekleştiriyor. Fatma Başkan, Mustafa Küçükibrahimoğlu ve Mehmet Şükrü Hacıahmetoğlu’nun listeleri kongrede il başkanlığı için yarışacak.

YOĞUN KATILIM OLDU

Kurucu İl Başkanı Azmi Kuvvetli'nin yeniden başkanlığa aday olmadığı kongrede başkan adayları delegelerden oy isteyecek.
Kongreye İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, İYİ Parti Trabzon Milletvekili Hüseyin Örs, İYİ Parti Trabzon İl Başkanı Azmi Kuvvetli, İYİ Parti Rize İl Başkanı Ayşegül Özyanık, CHP İl Başkanı Nurcan Aşçı Demiröz, Gelecek Partisi Trabzon İl Başkanı Hasan Kamil Velioğlu, Yomra Belediye Başkanı Mustafa Bıyık, Beşikdüzü Belediye Başkanı Ramis Uzun, ilçe başkanları ve delegeler katıldı. 607 delegenin bulunduğu Trabzon'da seçimin kaderini en fazla delegeleri olan Ortahisar ve Akçaabat Teşkilatı'nın belirlemesi beklenirken, ilk olarak divan oluşturuldu.

DİVANDA YER ALAN İSİMLER


Ünzile Yüksel Başkanlığındaki divan Azmi Kuvvetli, Mustafa Bıyık, Neşe Ay ve Mustafa Bıyık'tan oluştu.

SİNANLARIN HESABINI BİZ SORACAĞIZ

Divanın oluşturulmasının ardından açıklama yapan Genel Başkan Yardımcısı Ünzile Yüksel, "Bizimle yürüyen kardeşlerim hepiniz hoşgeldiniz sefalar getirsini. Bir güzel Trabın gününde yüreği cesaret yüreği vatan sevgisi ve yüreği Millet aşkıyla buluşan tüm iyiler bizi burada buluşturan Allah'a hamd olsun. Ben Genel Başkanımızın dilinden hepinizi saygı ve sevgiyle yürüyoru. Cesaretin cinsiyete değil yürekte olduğunu gösteren Meral Akşener'in ardından birlikte yürüyoruz. Bu ülkenin kaderini, bu ülkenin makus talihini İYİ Parti kurtaracaktır. Bu tek adam düzenini Meral Akşener'in başkanlığındaki İYİ Parti yıkacaklar. Saraydaki beyler az kaldı. Biz Millet olarak mayısları çok seviyoruz. 19 Mayısta Mustafa Kemal Atatürk Samsun'a çıktı. Biz mayısları çok severiz. Mayısta anneler gününü kutlarız. Bir Türk kadını bu milletin kör talihini yenecek. İYİ Parti sandıktan çıkacaktır. Şunu sakın unutmayalım bizim liderimiz Meral Akşener. 2017'de kurulan partimiz el ele kol kola büyüyerek bu hale geldi. Sandıkları İYİ Parti oylarıyla patlatacağız. Bunun yolu bir olmak, birlik olmak. Devlete merhamet liyakat gerek. Devlete Meral Akşener gibi lider gerek. Torbacılara terk edilen Sinanların da hesabını soracağız. Muhsinlerin de hesabını soracağız. Kul hakkı yiyenlerin hesabını soracağız. Mazlumun ahı Allah'a en erken uzanan ahtır. 14 Mayısta gidecekler. Koşa koşa sandıklara gideceğiz. Meral Akşener'i Başbakan yapacağız. Söz mü? " diye sordu. Söz yanıtını aldı. Yüksel "Kahrolsun istibdat yaşasın hürriyet" diyerek açıklamalarına son verdi.

BAŞKAN KUVVETLİ'DEN İFTİRA ATANLARA SERT TEPKİ

Başkan Kuvvetli, şunları kaydetti: "Sayın divan başkanım, Genel Başkan Yardımcım, Ünzile Yüksel hanımefendi ve divan üyeleri, Sayın Milletvekilim Hüseyin Örs, Sayın Kurucular kurulu ve Genel İdare Kurulu üyeleri, siyasi partilerimizin ve sivil toplum kuruluşlarının çok kıymetli il başkan ve yöneticileri, birlikte büyük mücadeleler verdiğim il yönetim kurulu üyelerimiz, ilçe başkan ve yöneticilerimiz, disiplin kurulu başkan ve yöneticilerimiz, Belediye Başkan ve Belediye Başkan yardımcılarımız, Belediye meclis üyelerimiz, Gençlik kolları il, ilçe başkan ve yöneticilerimiz, kıymetli kurultay delegelerimiz, hanımefendiler beyefendiler, basınımızın çok kıymetli temsilcileri, sevgili gençler, kıymetli misafirler, konuşmama başlamadan önce hepinizi saygı, sevgi ve hürmetle selamlıyorum.

İYİ Parti Trabzon İl Başkanlığımızın 3.Olağan Kongresine hoş geldiniz, sefalar getirdiniz.

İYİ Parti Türk Milletini hak ettiği refaha kavuşturmak, hak ettiği değeri vermek ve devletin gücünün; millet lehine kullanılması için başlatılmış cesurlar hareketidir. Bizler de; Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in başlattığı cesurlar mücadelesinin temsilcileri olarak, onun cesareti ve kararlılığını daima örnek aldık. Türk Milletine, kerim Türk Devletine ve Türk vatanına duyulan derin sevginin siyasallaşmış hali olan İYİ Partimizi, en iyi şekilde temsil etmeye çalıştık. Bir memleket meselesi diyerek çıktığımız bu yolda; milletimizin derdine derman olmak üzere; elimizi, hatta bedenimizi taşın altına koymaktan asla çekinmedik. İktidarın oluşturduğu korku atmosferine rağmen, milletimizin doğrularını, memleketin gerçeklerini haykırmaktan geri durmadık.

Şehrimizin sorunlarıyla yakından ilgilenip, gündem oluşturmaya çalıştık. İktidar partisinin 20 yılı aşkın süredir Trabzon halkının önüne seçim vaadi olarak getirdiği ancak; bir türlü hayata geçirmediği projeleri konuştuk. Trabzon halkının ekonomik, kültürel ve sosyal alandaki tüm sorunlarını partimizin ilgili kadrolarına ileterek, bu sorunlara çözüm aradık. Karşılaştığımız iktidar baskısı ve tüm ekonomik güçlüklere rağmen Trabzon halkını yapıcı muhalefet anlayışımızla buluşturduk." Açıklamalarında bulundu.

SÖZDE İYİ PARTİLİLER İLE ONLARI KORUMA ALTINA ALAN AĞBABALARINDAN HELALLİK İSTEMİYORUM

En önemli şeyin zafer kazanmak değil yarışmak olduğunu kaydeden Başkan Kuvvetli, "Partimizim kurumsal kimliğine, Genel Başkanımıza ve Parti büyüklerimize eleştiri ötesi iftiralarda bulunan siyasi parti temsilcilerine misli ile cevap verdik.

Değerli hazirun, “Hayattaki en önemli şey zafer değil, yarıştır. Esas olan kazanmak değil; iyi savaşmış olmaktır” sözünden hareketle yaklaşık 4 yıl 8 ay gibi bir süredir İl Başkanlığı görevimi yürüttüm. Bu süre içinde, Genel Başkanımız Meral Akşener’in verdiği mücadelenin ildeki temsilcisi olarak; hiçbir sorumluluktan kaçınmadım. Bugün geldiğimiz noktada, vicdanım rahat bir şekilde; Trabzon halkının en doğru şekilde temsilini yaptığımı ve görevimin hakkını verme gayreti içerisinde olduğumu belirtmek isterim.

Bu çalışmalarıma gayretleri ile yardımcı olan başta İl yöneticilerimize, ilçe başkanlarımız ve yönetimlerine ve meclis üyelerimize, disiplin kurulumuz ve gençlik kollarımıza, kısacası tüm teşkilat mensuplarımıza ve varlıklarıyla partimize güç veren üyelerimize teşekkürlerimi arz ederim. İl Başkanlığı görevim süresince benimle birlikte uyum içerisinde çalışan, ilçe başkanlıklarımızın kapısını açık tutan, çoluk çocuğunun rızkından kesip, ilçe başkanlıklarımızın kirasını ödeyip eksikliklerini gideren tüm ilçe başkanlarımıza ve gençlik kollarımıza özellikle teşekkür ediyorum.
Partimizin kurulduğu ilk günlerde, sahadaki çalışmalarımızda karşılaştığımız tepkilere rağmen bu yükü sırtlayan ve bugünkü güce sahip olmamızı sağlayan her bir gönüllümüze ayrıca teşekkür ediyorum.

Kıymetli hazirun, görev sürem boyunca bilerek asla kimseyi kırmadım, üzmedim. Bilmeyerek kırdığım, üzdüğüm arkadaşlarım varsa haklarını helal etmelerini istiyorum.

Ancak sosyal medya üzerinden eleştiri sınırlarını aşarak bana iftira atan, hakaret eden, bunu yaparken partimize de çok büyük zarar veren birkaç sözde iyi partili ile onları koruma kalkanına alan; ağababalarından helallik istemiyorum.
Onlarla büyük hesap günü olan Ruz-i mahşerde helalleşeceğiz."
ifadelerini kullandı.

TRABZONLU HEMŞEHRİLERİMİN GÖNLÜNDEN SÖKÜP ATAMAZSINIZ

Partinin Trabzon'daki başarılarına da dikkati çeken Başkan Kuvvetli, "Bugün, partimizin oy oranını Trabzon’da %21.8 seviyesine taşımış olmanın gururu ve mutluluğu içerisindeyim. Hz. Ali’nin “Çalışanlar, kötülük düşünmeye vakit bulamazlar. Çalışmayanlar ise kötülükten kurtaramazlar.” sözünde de belirttiği gibi görevimi yerine getirirken hiç kimseye karşı kötülük düşünmedim. Tek kaygım milletimizi bu harami düzeninden kurtarmak üzere girdiğimiz bu mücadeleye katkı sunmak oldu ve arkadaşlarımla birlikte başardığıma da inanıyorum.

Ülkemiz felakete sürüklenirken, biz bu gidişattan kaygı duyduk ve AK Parti iktidarının zulmüne karşı dik durmayı tercih ettik. Ezenin değil ezilenin sesi olmaya gayret gösterdik.İl başkanlığım dönemimde hep istişare ile partiyi yönetmeye çalıştım. İstişareyi, emir komuta zincirinin bir parçası haline getirmeye çalışanlarla mücadele ettim, etmeye de devam ediyorum.

Türlü zorluklara rağmen yürüttüğümüz çalışmalarımıza engel olmaya çalışan, "Azmi Kuvvetli’yi mi parlatacağız" diyen ve bu kaygıyla partimize zarar veren; bir kitleyle karşı karşıya kaldım.Ama ne yaparsanız yapın beni gerçek iyi partili dava arkadaşlarımın ve aziz Trabzonlu hemşerilermin gönlünden söküp atamazsınız.Ona gücünüz yetmez." açıklamalarında bulundu.

İYİ PARTİ LİYAKATSİZLERİN EGOSUNU TATMİN ETME YERİ DEĞİLDİR

Parti içi çekişmelere yönelik de göndermelerde bulunan Başkan Kuvvetli, açıklamalarını şöyle tamamladı: "Burada belirtmek isterim ki; İYİ Parti, liyakatsiz birilerinin egosunu tatmin etme yeri değildir. Kendilerini yönetecek kadar kabiliyeti olmayanların, ‘az olsun benim olsun’ diyerek şahsi ikbal peşinde koşanların yeri hiç değildir, olmamalıdır. İYİ Parti bu zihniyetleri içerisinde barındırmayacaktır.

Ne diyor ünlü şair Ömer Hayyam “Niceleri geldi, neler istediler, Sonunda dünyayı bırakıp gittiler. Sen hiç gitmeyecek gibisin değil mi?
O gidenler de hep senin gibiydiler.”

Ahde vefasızlık gösteren toplumlar dünyada ve ahirette izzet ve şereften mahrum olup zillet ve rüsvalıktan kurtulamazlar. İYİ Parti’nin Trabzon’da geldiği nokta ve milletimizin gösterdiği teveccüh; biraz önceki sözlerimde bahsettiğim emelleri taşıyanlardan daha büyüktür. Bu emellerin sahipleri, bu gerçeği göz ardı etmemelidir.

Değerli hazirun, 4 yıl 8 aydır canla başla mücadele vererek yürüttüğüm İl başkanlığı görevim bugün sona erdi. Zor bir dönemde zor şartlarda yürüttüğümüz bu görevi bir ibadet vecdi ile yaptığımı, bu görev süresince partimi başarılı bir şekilde temsil etme gayretinde olduğumu tekrar ifade etmek isterim.

Genel Başkanımız Sayın Meral Akşener’in emrimde ve onun liderliğinde, aziz milletimize hizmet yolunda İYİ Partide siyaset yapmaya devam edeceğimi sizlerle paylaşmak istiyorum. İYİ Parti, iktidarın adayı bir parti haline gelmiştir ve bizlerin gayretleri ile Cumhuriyetimizin 100. yılında yapılacak seçimleri üstünlerin hukuk anlayışıyla hareket eden Cumhur İttifakı değil, hukukun üstünlüğüne inanan ve bunun için demokrasi mücadelesi veren Millet İttifakı kazanacaktır.

Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi devletimiz için bir beka sorunu haline gelmiştir.

Bunun içindir ki, Türkiye'nin 13. Cumhurbaşkanı parlamenter sisteme inanmış, ‘Yeter! Söz Milletindir’ diyen Millet İttifakı'nın adayı olacaktır.
İYİ Parti Trabzon’da da Türkiye’de de birinci parti olacak ve Genel Başkanımız Meral Akşener'i de Başbakan yapacağız.

Değerli hazirun, kongremizin hayırlara vesile olmasını diliyor, kazanacak İl Başkanına ve yönetimine başarılar diliyorum. İl Başkanlığım döneminde edindiğim tecrübeler ışığında seçilecek il başkanına da bazı önerilerde bulunmak istiyorum. Seçildiğinizde siz Genel Başkanımızın Trabzon’daki uç beyi, kale komutanı olacaksınız.

Partiyi yönetirken mutlaka istişare ediniz, ortak akılla yönetiniz; ancak istişare edeceğiniz bazı insanlar gün gelir güç zehirlenmesi ile sizin yetkilerinizi kullanmaya kalkabilir. Yüksek egolu bu insanlara yetkilerinizi kullandırmaya sakın müsaade etmeyin. İYİ Partiyi İl başkanlığı binasından yönetin.

Sözlerimi burada noktalarken, biliyor ve inanıyorum ki, İyi niyetli olanın, Allah, yar ve yardımcısı olur.

Bu duygu ve düşüncelerle hepinizi kalbi duygularımla selamlıyor, Saygılarımla Allah’a emanet ediyorum.
Sağ olun var olun."

Editör: TE Bilisim