İzmir programı kapsamında Vali Süleyman Elban'ı ziyaret eden Bakan Göktaş, Buca ilçesi Mustafa Kemal Mahallesi'nde yapılan Sosyal Dayanışma Merkezi'nin (SODAM) açılış törenine katıldı. Törende konuşan Göktaş, sosyal politikaları tüm toplumu kapsayacak şekilde zenginleştirdiklerini belirtti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın her daim destekçisi olan Roman vatandaşlar için özel çalışmalar yürüttüklerini ve SODAM'ların bu anlayışın en güzel örneği olduğunu ifade etti.

Göktaş, Türkiye genelinde 27 kentte 90 SODAM ile kadınların kişisel gelişimlerine katkı sunduklarını ve sosyal hayata katılımlarını artırdıklarını söyledi. Meslek edindirme kursları ve sertifikalı eğitim programlarıyla kadınlara yeni imkanlar sunduklarını belirten Göktaş, Sakarya'da aşçılık kurslarına katılan Sevgi Hanım, İstanbul'da beslenme programlarıyla sağlığına kavuşan Seçil Hanım ve Adapazarı'nda kuaförlük mesleğini öğrenen Ayşe Hanım gibi birçok başarı hikayesini paylaştı.

Bakan Göktaş, engelli ve yaşlı vatandaşlara yönelik sosyal yardım programlarının devam ettiğini ve temmuz ayı yaşlı ve engelli aylıklarının hesaplara yatırılmaya başlandığını bildirdi. Toplam 4,8 milyar lira tutarındaki ödemelerin hesaplara aktarıldığını ve temmuz ayı farklarının ağustos ayı ödemesiyle birlikte yatırılacağını belirtti. Göktaş, "Engelli ve yaşlı vatandaşlarımızın toplumsal hayata tam ve etkin katılımları için her alanda yanlarında olmaya gayret ediyoruz" dedi.

Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni Zirve Yaptı Dolar, Euro, Sterlin ve Japon Yeni Zirve Yaptı

Vali Süleyman Elban, tesisin kapsamı ve birçok imkanı bir arada bulundurması yönüyle diğer tesislere örnek olacağını ifade etti. Açılış sonrası Buca Huzurevi Yaşlı Bakım ve Rehabilitasyon Merkezi'ne geçen Bakan Göktaş, merkezdeki vatandaşlarla bir araya geldi.

Bu kapsamda, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, yaşlı ve engelli vatandaşlara yönelik destek programlarını sürdürüyor ve bu alandaki çalışmalarıyla toplumun her kesimine hizmet etmeye devam ediyor.

Kaynak: İNTERNETHABER