ASDEP'in Hedefleri ve Çalışmaları

Bakanlık tarafından yapılan açıklamaya göre, ASDEP ekipleri, aile ve bireylerin sosyal yardım ve sosyal hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit ederek uygun hizmet modellerini uyguluyor. Bu kapsamda, 2017 yılından bu yana yürütülen program sayesinde toplamda 12 milyona yakın vatandaşa rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunuldu.

Bakan Göktaş'ın Açıklamaları

Bakan Göktaş, "Sosyal hizmet anlayışımız engellimizi, çocuğumuzu, yaşlılarımızı mümkünse kendi aile ortamında desteklemekten başlıyor. Mümkün değilse diğer sosyal hizmet modellerimiz bunu takip ediyor," dedi. Göktaş, ailelerin mutlu, müreffeh ve birbirini destekleyen yapısının korunmasının tüm çalışmaların merkezinde olduğunu vurguladı.

Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor Memurlar İçin Ocak Ayında Zam Zili Çalıyor! Maaşlar Artıyor

Sahadaki Çalışmalar

ASDEP ekipleri, vatandaşların sosyal yardım ve hizmet ihtiyaçlarını yerinde tespit etmek amacıyla hane ziyaretleri gerçekleştiriyor. Bu yıl içinde 626 bin 653 haneyi ziyaret eden ekipler, bugüne kadar toplam 7 milyon 700 bin haneye ulaştı. Sahadaki 5 bin 608 ASDEP personeli, vatandaşların ihtiyaç duyduğu hizmetlere erişimini artırmak için diğer kamu kurumları ile koordineli çalışıyor.

Kırmızı Yelekliler Sahada

Bakan Göktaş, "Kırmızı yelekliler" olarak bilinen ASDEP görevlilerinin afet ve acil durumlarda ilk dakikadan itibaren vatandaşlara destek sağladığını hatırlattı. ASDEP ekiplerinin, alan taramaları yaparak vatandaşlara ihtiyaç duydukları hizmet ve konulara ilişkin bilgilendirme, rehberlik ve yönlendirme hizmeti sunduğunu belirtti. Ekipler, tespit edilen durumları bakanlığın görev alanındaysa vatandaşların sosyal hizmet modellerinden faydalanmasını sağlıyor. Bakanlığın görev alanı dışındaki durumlarda ise vatandaşlar ilgili kamu kurumlarına yönlendiriliyor.

ASDEP'in hedefi, ihtiyaç sahibi tüm hanelere ulaşarak hayat koşullarını iyileştirmek ve sosyal hizmetlere erişimi artırmak. Bu doğrultuda çalışmalarını sürdüren bakanlık, vatandaşların yaşam kalitesini yükseltmek için çaba gösteriyor.

Kaynak: İNTERNETHABER