Türkiye’nin dört bir yanından gelen turistlerin uğrak noktası olan Haunedy’de, Karadeniz’in vazgeçilmez lezzeti kuymak tanıtımı yapıldı. Haunedy’nin kuymak ustası Nazmiye Köroğlu (Nazmiş Hanım), kuymak yapımının püf noktalarını paylaştı. Köroğlu, “Kaliteli bakır tava, Trabzon tereyağı, telli peynir ve doğal mısır unu kuymak yapımında çok önemli. Kuymak ve mıhlama arasında en temel fark ise malzemelerin oranında. Kuymakta mısır unu, mıhlamada ise peynir daha fazla kullanılıyor” dedi.
YÖRESEL LEZZETLER İLGİ ODAĞI OLDU
Uzungöl, Ayder ve Batum gibi popüler turistik bölgelere seyahat eden turistler, Haunedy’de duraklayarak yöresel ürünleri tatma fırsatı buluyor. Tereyağı, peynir, bal, fındık, mısır unu ve çay gibi doğal ürünler büyük ilgi görüyor. Köroğlu, misafirlerin mağaza ziyaretlerinin ardından kargo ile sipariş verdiğini belirtti. Fenomen balıkçı Ali Osman Erçin’in kuymak sunumu sosyal medyada büyük beğeni topladı. Haunedy’de çekilen tanıtım videosu, Erçin’in Instagram hesabında paylaşılırken, izleyicilerden yoğun ilgi gördü.
YÖRESEL LEZZETLER İLGİ ODAĞI OLDU
Uzungöl, Ayder ve Batum gibi popüler turistik bölgelere seyahat eden turistler, Haunedy’de duraklayarak yöresel ürünleri tatma fırsatı buluyor. Tereyağı, peynir, bal, fındık, mısır unu ve çay gibi doğal ürünler büyük ilgi görüyor. Köroğlu, misafirlerin mağaza ziyaretlerinin ardından kargo ile sipariş verdiğini belirtti.