Amasya Suları Canlanıyor

Proje, iç su ekosistemlerinin korunması ve sürdürülebilir balık popülasyonunun desteklenmesi amacını taşıyor. Amasya İl Müdürü İsa Kaplan konu hakkında yaptığı açıklamada, “Ülkemiz iç su faunası birçok faktörden dolayı sürekli değişime uğramakta. Bu değişimlere paralel olarak stokları desteklemek ve biyolojik çeşitliliği artırmak için balıklandırma çalışmalarımız devam etmektedir,” dedi.

Kaplan, yapılan çalışmaların hem amatör balıkçılığı teşvik etmek hem de ekosistemdeki balık sayısını artırmak için büyük önem taşıdığını belirtti. Sera Gölü ve Balıklı Göl’e bırakılan sazan yavrularının bölgenin su kaynaklarını zenginleştireceği ve doğal yaşamı destekleyeceği vurgulandı.

Amatör Avcılık ve Doğal Yaşam Desteği

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Malkoç’u Külliye’de Kabul Etti! 1 Saatlik Özel Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Malkoç’u Külliye’de Kabul Etti! 1 Saatlik Özel Görüşme

Bu tür projeler, aynı zamanda amatör avcılığın özendirilmesi ve su ürünleri sektörüne katkı sağlaması açısından da değerli. İl ve İlçe Müdürlüğü personellerinin katkılarıyla gerçekleştirilen balıklandırma faaliyetleri, Amasya'nın su ürünleri potansiyelini artırarak hem ekonomik hem de ekolojik faydalar sağlamayı hedefliyor.

Muhabir: AYTEKİN AKAY