Alıkonulma iddiaları gündemde
Toplantıda, Ortahisar Belediyesi yetkilileri tarafından ileri sürülen "çöp araçlarının rehin alındığı" iddialarına yanıt veren Başkan Genç, bu durumun neden savcılığa taşınmadığını sorguladı. Olayın çözümü için gereken müzakerelerin yapıldığını belirten Genç, herkesin sorumlu bir dil kullanması gerektiğini vurguladı.

CHP İl Başkanı Bak, İstanbul’da Genel Başkan ile Bir Araya Geldi CHP İl Başkanı Bak, İstanbul’da Genel Başkan ile Bir Araya Geldi

SMA hastalarına destek
Toplantının başında SMA hastası çocuklara yönelik yapılan yardımları değerlendiren Başkan Genç, dayanışma örneği sergilendiğini ifade etti. “Hep beraber güzel bir dayanışma örneğini ortaya koyduk” diyen Genç, çeşitli kampanyalarla yapılan yardımların sevindirici sonuçlar doğurduğunu kaydetti.

Sel felaketine müdahale
Trabzon'un yaşadığı sel felaketine de değinen Başkan Genç, Büyükşehir Belediyesi’nin hasarlı bölgelere müdahale için seferber olduğunu belirtti. “279 personel ve 171 araçla hasar gören bölgelere müdahale ettik” diyen Genç, devletin tüm birimleriyle birlikte yaraları sarma çabalarının sürdüğünü ifade etti.

Kahverengi kokarca ile mücadele
Başkan Genç, bölgeyi tehdit eden kahverengi kokarca ile ilgili mücadeleye de dikkat çekti. “İlaçlamanın olması gereken zamandayız” diyerek, bu konuda tüm imkanlarla mücadele edeceklerini belirtti.

Çöp krizine son noktayı koydu
Çöp kriziyle ilgili olarak Başkan Genç, "Çöp araçlarımız rehin alındı" iddialarının asılsız olduğunu belirtti. “Söz konusu alıkonulma durumu bir rehindir ve suçtur” diyen Genç, gerekli prosedürlerin izlenmediğini, dolayısıyla bir alıkonulmanın söz konusu olmadığını dile getirdi. “Savcılığa gitmeniz lazım” ifadesini kullanan Genç, Ortahisar Belediyesi’nin meseleleri daha sağduyulu bir şekilde ele alması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: AYTEKİN AKAY