Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, Başkent Ankara’da Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Alparslan Bayraktar ve Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut’la bir araya geldi. Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Bayraktar ile Trabzon’daki doğalgaz çalışmalarını Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır ile de Araklı tekstil kent projelerini görüşen Genç, “Son süreçleri tamamlıyoruz” dedi. Genç, “Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Alparslan Bayraktar ile yaptığımız görüşmelerde şehrimizin doğalgazı olmayan mahalleleri ile ilçelerdeki doğalgaz yatırımlarını konuştuk ve bakanımızdan destek aldık” diye konuştu. 

PROJELERE BAKAN DESTEĞİ 

Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı Dur İhtarına Uymayan Motosikletli Jandarma Astsubayı Şehit Etti: Cani Yakalandı

Genç, Araklı’daki Tekstil Kent’le alakalı Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır ile Araklı Tekstil Kent görüşmelerini gerçekleştirdiğini kaydederek, şöyle devam etti: “Araklı Tekstil Kent’in Organize Sanayi Bölgesi ilan edilmesini bakanımızla istişare ettik. Bakanımıza çok teşekkür ediyorum. Bize destek oldu. Son süreçleri tamamlıyoruz. DOKA aracılığı ile Zağnos Vadisinde yaptığımız projemize de destek oluyor.” 

ENERJİ ATAĞI

Genç, güneş enerji santrali ile ilgili de Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakan Yardımcısı Ömer Bulut ile görüştüğünü kaydederek, “Gümüşhane Şiran’da 170 dönüm arazi için muvaffatname aldık. Tahsisini alıyoruz. Ortahisar’da yaptığımız güneş enerji sisteminin çok daha büyüğünü yapacağız. Büyükşehir Belediyesi olarak kendi kullanacağımız elektriği üreteceğiz. Fazlasını da satarak belediyemize maddi gelir elde etmiş olacağız” ifadesine yer verdi.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU