Organik Tarım ve Ata Tohumlarının Önemi Öksüz, 10 dönümlük arazisinde domates, salatalık, kavun, karpuz, çilek, mısır, patates, fasulye, biber ve lahana gibi birçok sebze ve meyve yetiştiriyor. Hasat zamanı geldiğinde ürünlerini dalından tüketen Öksüz, aynı zamanda bu ürünleri satışa sunarak vatandaşlara organik besinler ulaştırıyor.

Öksüz, "50 yıldır çiftçilikle uğraşıyorum. Ata tohumlarının devamı için elimden geleni yapmaya çalışıyorum. Birçok sebze çeşidini yetiştiriyorum. Acara fasulye, şeker fasulyesi, yuvarlak fasulye, barbunya, kırmızı fasulye, iri fasulye, taze fasulye gibi 7-8 çeşit fasulye yetiştiriyorum. 6 çeşit biber, 4 çeşit salata-domates, 3 çeşit karpuz üretiyorum" dedi.

Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil Trabzon’da Ayın Şoförü: Birol Dil

Dernek ve Ata Tohumlarının Devamı İçin Çalışmalar Ata tohumlarının korunması için bir dernek kurduklarını belirten Öksüz, "Genleriyle oynanmamış, bozulmamış tohumlarla üretim yapmaya özen gösteriyorum. Ata tohumlarının devamlılığı için dernek kurduk. Dernek adı altında çalışmalar yürütüyoruz. Bu sene dernek faaliyetlerine köyümde devam ediyorum" ifadelerini kullandı.

Öksüz, Bayburtlu hemşehrileri Prof. Dr. Rıfat Yıldız ve Akın Bayrak ile birlikte kurdukları dernek sayesinde ata tohumlarının devamını sağlamaya çalışıyor. "74 yaşındayım, yaklaşık 50 yıldır organik tarım işleriyle uğraşıyorum. Gez Hanları Ekolojik Tarım Deneme ve Üretim Merkezi ile daha önce Gez köyünde yürüttüğümüz dernek faaliyetlerini bu sene Aslandede köyünde devam ettiriyorum" dedi.

Ata Tohumları Gelecek İçin Çok Önemli "Ata tohumlarının memleket meselesi olduğunu düşünüyorum, çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyorum" diyen Öksüz, Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içerisinde çalıştıklarını ve Tarım İl Müdürlüğünün desteğinden dolayı teşekkür etti.

"Bayburt İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ile iş birliği içinde çalışıyoruz. Sağ olsun tarım müdürü bizle ilgileniyor, yaptığımız işe önem ve destek veriyor. Böylece bu işleri özenle yürütmeye çalışıyoruz" şeklinde konuştu.

Organik Beslenmenin ve Sürdürülebilir Tarımın Önemi İsmail Öksüz, kurduğu seralarda organik tarım yaparak, sağlıklı besinler üretmeye ve ata tohumlarının devamlılığını sağlamaya çalışıyor. "Yerli sebzelerin, meyvelerin devamını istiyorum. Ata tohumlarının memleket meselesi olduğunu düşünüyorum, çok önemli olduğunu düşünüyorum. Bu konuda elimden gelen çabayı göstermeye çalışıyorum" ifadelerini kullanan Öksüz, organik beslenmenin önemine dikkat çekiyor.

Kaynak: İHA