Ata Sporu Cirit Canlanıyor

Bayburt'ta, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında 4 gün boyunca sürecek programda, cirit sporuna da yer verildi. Müsabakanın açılış konuşmasını yapan Gençlik ve Spor İl Müdürü Adem Köse, kahraman şehitleri anarak, "15 Temmuz günü ezan, bayrak, vatan ve bağımsızlık uğruna canlarını feda eden, bize Çanakkale ruhunu yaşatan aziz şehitlerimizi sevgi, saygı, rahmet ve minnetle anıyorum. Türk milleti, anadan doğma sportmendir. Ata, en iyi Türkler biner diyorum ve geleneksel atlı cirit müsabakasını başlatıyorum," dedi.

Centilmenlik İçinde Geçen Müsabaka Berabere Sonuçlandı

Trabzonspor’da Nwakaeme Endişesi: Hatayspor Maçı Öncesi Sakatlık Şoku Trabzonspor’da Nwakaeme Endişesi: Hatayspor Maçı Öncesi Sakatlık Şoku

Bayburt atlı cirit sahasında düzenlenen müsabakada, Kop Atlı Spor Kulübü ve Çoruh Atlı Spor Kulübü centilmence mücadele etti. İl protokolü ve çok sayıda vatandaşın izlemeye geldiği maç, beraberlikle sonuçlandı.

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Beraberlik Günü etkinlikleri kapsamında düzenlenen cirit müsabakaları, ata sporu ciritin yaşatılmasına önemli bir katkı sağladı. Etkinlikler, Bayburt halkının yoğun katılımıyla coşkulu bir şekilde devam ediyor.

Muhabir: NEZİHA ÇAKIROĞLU