Viril durumu, hava araçlarının ani bir dengesizlik nedeniyle hızla dönmesi ve ciddi irtifa kaybetmesi anlamına gelir. Şimdiye kadar hiçbir SİHA, bu manevrayı otonom şekilde gerçekleştirememişti.

Bu başarının, Bayraktar TB2'nin operasyonel güvenilirliğini artırdığı ifade ediliyor. Geçtiğimiz yıl, 31 Mayıs'ta otonom fıçı tonusu manevrasını başarıyla tamamlayan Bayraktar TB2, bu yeni başarıyla birlikte ileri düzey manevra kabiliyetlerini bir kez daha gözler önüne serdi. Bu manevra, aracın kritik uçuş koşullarında görevini sürdürebilme yeteneğini geliştirdi.

WhatsApp’a Yeni ve Kullanışlı Özellikler Geldi WhatsApp’a Yeni ve Kullanışlı Özellikler Geldi

Bayraktar TB2’nin yeni versiyonu olan Bayraktar TB2T-AI ise turbo motor ve gelişmiş yapay zeka sistemleriyle güçlendirilmiş olarak uçuş testlerine devam ediyor. Yeni model, sahip olduğu yüksek hız, irtifa ve akıllı uçuş özellikleriyle dünyadaki en ileri SİHA örneklerinden biri olarak öne çıkıyor.

Ayrıca Bayraktar TB2, Türk havacılık tarihinin önemli bir kilometre taşını geride bırakarak toplamda 1 milyon uçuş saatini aşmayı başardı. Bu süre boyunca yaklaşık 150 milyon kilometre yol kat eden Bayraktar TB2, dünyanın çevresini yaklaşık 3742 kez dolaşmaya eşdeğer bir mesafeye ulaştı.

Libya, Dağlık Karabağ ve Ukrayna gibi çatışma bölgelerinde elde ettiği başarılarla adından sıkça söz ettiren Bayraktar TB2, Türkiye’yi küresel SİHA pazarında lider konumuna taşımayı başardı. ABD merkezli CNAS raporuna göre, Baykar dünya SİHA pazarının yüzde 65’ini elinde bulunduruyor. Ayrıca Bayraktar TB2, NATO ve AB ülkeleri de dahil olmak üzere toplamda 34 ülkeye ihraç ediliyor.

Kaynak: ShiftDelete.Net