Çoban öyle bir şey söyledi ki! Maaşını duyanlar inanamadı Çoban öyle bir şey söyledi ki! Maaşını duyanlar inanamadı

Oto galerici Gürkan Keleş, ikinci el otomobil piyasasının durgunlaştığını ifade ederek, şu anda daha uygun fiyatlı araçların satıldığını ve fiyatların ortalama yüzde 20 gerilediğini söylüyor. Biniciler için araç alma zamanının geldiğini belirten Keleş, ilerleyen dönemde sıfır araçlarda fiyat artışı beklediklerini dile getiriyor. Temmuz'dan sonra sıfır araçlarda fiyat artışı yaşanabileceğine dikkat çeken Keleş, bu durumun ikinci el piyasasına da yansıyabileceğini vurguluyor.

Keleş'e göre, eskiden ikinci el araç bulmak zor olsa da şu anda piyasada araç bolluğu yaşanıyor. Bununla birlikte, oto galerici işletmecileri fiyatlarını düşürdüklerini ve araç çeşitlerinin arttığını belirtiyorlar. Ancak mevduat faizlerinin yüksek olması, araç satın almaya olan ilgiyi azaltıyor.

Özetle, ikinci el araç piyasasında yaşanan durgunluğun bayram öncesinde de devam ettiği ve uygun fiyatlı araçların satıldığı görülüyor. Bununla birlikte, ilerleyen dönemlerde fiyat artışlarının olabileceği ve mevduat faizlerinin de piyasayı etkilediği belirtiliyor.

Editör: Birol Sancak