VATANDAŞLARDAN TEŞEKKÜR

Trabzon Büyükşehir Belediyesi otobüslerinde klima sorunu çözülüyor. Gazetemize ulaşan bir vatandaşımız, Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür etti. Okuyucumuz, “Otobüslerde klima sorunu vardı. Yolcular olarak yaz mevsiminde bu konuyla ilgili çok zorluk yaşıyorduk. Başkanımız Ahmet Metin Genç’e duyarlılığı için teşekkür ederiz. Rahat bir şekilde yolculuk yaptık” dedi. Şehrin bazı hatlarında klima sorunu olduğu duyumunu da aldık. Bu konuyla ilgili Trabzon Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışma yapıldığı bilgisini de sizlere aktarmak istiyoruz. Şehirde, yapılan çalışmaların ardından klima sorunu kalmayacak.

REKOLTE TESPİT EDİLİYOR

2024 ürünü fındık rekoltesinin tespiti için Trabzon’da da çalışmalara başlandı. Belirlenen bahçelerde çotanak sayımına başlayan komisyon, 09 Temmuz Salı gününe kadar sahada sayım yapacak.

Tarım ve Orman Bakanlığı’nın koordinasyonunda fındıkla ilgili kesimlerin temsil edildiği komite tarafından belirlenecek rekolte için bu yıl da Trabzon’un fındık tarımı yapılan ilçelerinde çotanak sayımı gerçekleştirilecek. Sahil, orta ve yüksek kesimlerde örnekleme yöntemi ile rekolte tespiti yapmaya başlayan komisyonda sektörle ilgili şu kuruluşlara ait temsilciler yer alıyor: Trabzon Ticaret Borsası, Tarım ve Orman Bakanlığı Trabzon İl Müdürlüğü, Doğu Karadeniz İhracatçılar Birliği, Fiskobirlik, Giresun Fındık Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, Ulusal Fındık Konseyi, TZOB ve TMO Trabzon Başmüdürlüğü.

AYAR AİLESİNİN ACISI

MHP Trabzon İl Başkanı Ömer Ayar, amcasını kaybetmenin acısını yaşadı. Ayar’ın amcası Hacı Salih Ayar, hakkın rahmetine kavuştu. Amca Ayar’ın cenazesi dün öğle namazına müteakip Maçka Bağışlı Mahallesi'nde kılınan cenaze namazının ardından aile kabristanlığında toprağa verildi. Ayar ailesini acılı gününde Trabzon Valisi Aziz Yıldırım ile dostları ve siyasetçiler yalnız bırakmadı.

MEMİŞOĞLU LİSELİ

Trabzon Lisesi'nin hem öğretmen hem de yöneticilerinden biri olan Muzaffer Ermiş, Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu ile ilgili bir paylaşım yaptı. Ermiş, "Trabzon Lisesinden bir öğrencimiz daha Bakanlık koltuğuna oturdu.

Trabzon Liseli olmaktan ve bu kutsal mabette görev yapmış olmaktan ötürü iftihar ediyorum. Kıymetli Bakanım, Trabzon Lisesinden mezun değerli bir öğrencimizin daha Bakanlık koltuğuna oturmasından büyük mutluluk duydum. Bahtiyarım. Trabzon Lisesinde görev yaptığım ve sizlerin öğrencilik yıllarınızda Karayolları 10. Bölge Müdürü olan ve okulumuza büyük destekler veren, muhterem ve efsane babanız Sayın Fehmi Memişoğlu hep hatıralarımda kalmıştır. Üstlenmiş olduğunuz Sağlık Bakanlığı görevinde başarılı olacağınıza inancım tamdır. Tebrik ederim. Rabbim yar ve yardımcınız olsun."

AKTÜRK SAMSUN’DA

Türkiye Muhtarlar Konfederasyonu Genel Başkanı Bekir Aktürk, Samsun’da. Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Halit Doğan’ı makamında ziyaret eden Aktürk, ‘Muhtarlarımızla Yüzyıla Adım Adım’ projesinin Samsun’da yapılacağını söyledi. Aktürk, Cumhuriyetin ilk adımının atıldığı İlkadım şehrinde yapılacak program için Belediye Başkanı Doğan ile görüştü.

BIYIK’A ZİYARETLER

İlçe Başkanı Üzdü İlçe Başkanı Üzdü

Trabzon’un Yomra İlçe Belediye Başkanı Mustafa Bıyık’ı iş dünyası ziyaret etti. Özgüneş Yönetim Kurulu Başkanı Halis Güneş, kardeşi Harun Güneş ve Akçagaz Yönetim Kurulu Başkanı Aydın Birincioğlu, Bıyık’ı makamında ziyaret ettiler. Bıyık’a çiçek ve çikolata takdim ederek bir süre sohbet ettiler.

Muhabir: BİROL SANCAK