Bitcoin'in fiyatı, ABD'de Donald Trump'ın başkanlık yarışını kazanma ihtimalinin artmasıyla yükselişe geçmişti. Ancak, Orta Doğu'da artan gerginlik nedeniyle tekrar düşüş yaşadı. Bu gelişme, yatırımcıların kripto para gibi riskli varlıklarda satış yapmalarına neden oldu.

Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde... Asgari Ücret Resmi Olarak Açıklandı: Çalışanların Alacakları Zamlar Kesinleşti, Beklenenin Çok Üstünde...

Küresel Kripto Para Piyasasında Düşüş

Bitcoin dahil küresel kripto para piyasasının değeri, son 24 saatte %4,2 azalarak 2 trilyon 290 milyar dolara düştü. Analistler, Beyrut ve Tahran'daki saldırılar neticesinde Orta Doğu’da artan gerginliğin bu düşüşte etkili olduğunu ifade ediyor.

Fed'in Faiz Kararı da Etkili

ABD Merkez Bankası (Fed), dün politika faizini 23 yılın en yüksek seviyesi olan %5,25-5,50 seviyesinde sabit tuttu. Bu kararın, kısa vadede kripto para piyasasındaki seyre de etkisi olacağı belirtiliyor.

Bitcoin ve Ethereum'da Son Durum

Bitcoin: Son 24 saatte fiyatında %4,3’e yakın düşüş yaşadı ve 63 bin 540 dolar seviyesine geriledi.
Ethereum: Piyasa değeri bakımından ikinci sırada yer alan Ethereum da son 24 saatte %5,5 değer kaybederek 3 bin 130 dolar seviyesine düştü.

Kaynak: TAKVİM