Koruyup Kollayacağız Koruyup Kollayacağız

ÇAĞRI MERKEZİ DURUŞU
TAKA, Trabzon’da ve bölgenin diğer illerinde hangi sorun varsa bunu gündeme getirir ve çözüm yolları arar. Örneğin Trabzon’da İçişleri bakanlığı Çağrı Merkezi’nin kapatılması gündeme geldikten hemen sonra gazete ve  internet sitemizle  harekete geçtik ve kamuoyu oluşturarak konuyu siyasi mecralara taşıdık.
Hükümetin Trabzon kanadındaki Bakan Abdulkadir Uraloğlu,  Milletvekilleri, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ile il başkanı Sezgin Mumcu müdahale etttiler ve İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile de görüşerek çağrı merkezinin yeni bir ihale ile devam etmesini sağladılar. Bu çok önemli bir çözümdür. Çünkü mesele yüzlerce insanın ekmeği idi. Kaldı ki, Çağrı merkezinde çalışanların birçoğu şehit ve gazi yakınıdır. Mağdur ailelerin çocuklarıdır. Bu vesile ile kamuoyunun oluşturulmasında emeği geçen kurumlara teşekkür  eden Çağrı merkezi çalışanları TAKA gazetesi de sesimiz oldu dediler. 
PARSEL PARSEL SATTILAR
Sevgili Okurlar, Bölgenin en güçlü kuruluşlarından birisi de FİSKOBİRLİK’tir. Yıllarca Karadeniz insanının fındığını satın almış ve karşılığını da kuruşu kuruşuna bankaya yatırmıştır. Fakat 2006 yılında FKB’nin başına Yaşar Pamuk’un gelmesi ve ardından koltuğu Lütfi Bayraktar’ın ele geçirmesiyle FKB’nin sonu hazırlanmıştır. Üreticiden aldıkları ürünün parasını veremediler. Sadece Batı bölgesinden Fındık alarak delgede hilesi de yaptı ve koltuklarını korudular. Sonra da sırayla İstanbul dahil Ordu’da ve diğer merkezlerdeki FKB gayremenkullerini tek tek sattılar.
DOSYA HAZIRLADI
Değerli Okurlar, FKB’nin Trabzon eski yöneticilerinden Ali Akar cesur adamdır. FKB’nin yönetimlerini her dönem sıkıştırmıştır. Yapılan satışlarla ilgili olarak da dosya hazırlamıştır. Bu dosyaları Savcılığa da vermiştir. Ama ya Savcı yer değiştirmiş ya da başka bir elle birlikte soruşturmalar hep akamete uğratılmıştır. Ali Akar ve yöneticileri geçen hafta ziyaretimize geldiler. Demokrat parti olarak işin peşini bırakmayacaklarını söylediler ve Trabzon Değirmendere’deki gayrimeankullerin satışa çıkarıldığını aktarıp, bu satışın mutlaka engellenmesi gerektiğinn altını çizdiler. FKB’nin malları talan edilircesine satılarak huzur hakkı adı  altında iç edilmesine müsaade etmeyeceklerini söylediler.
UZUNGÖL ÇIKARMASI
Sevgili Okurlar, Trabzon’da turizm sezonunu verimli geçmesi için yoğun çalışmalar var. Bu manada Trabzon valisi Aziz Yıldırım ile birlikte Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç ve turizm paydaşları Uzungöl’e çıktılar. Uzungöl’de yapım çalışmalarını denetledilher ve turizmin olumsuz etkilenmemesi için son uyarılarını yaptılar. Bu arada Kültür ve Turizm Trabzon il müdürlüğünün  Turizme yön vereek turizm verileri isimli kataloğu da yayınlandı. Bu katolog da geleceğe ışık tutacaktır.
3 TRANSFER TAMAM
Sevgili Okurlar, Trabzonspor’a da bakalım, neler oluyor diye. Trabzonspor’da alt yapıda yeni bir yapılanma oldu. İhsan Derelioğlu Avcı’nın yardımcılığına getirildi ki, doğru bir karar. Diğer taraftan da Güngör Şahinkaya Alt yapı koordinatörü oluyor. Güngör de bir Trabzonspor efsanesidir ve Trabzonspor’da bugüne kadar çalışmamıştır. Ona da şans verilmesi doğrudur. Trabzonspor bir yandan da transfer çalışmalarına devam ediyor. Şu ana kadar Draguş, Lunstram, Barisic tamam. Ancak Onuachu’nun durumuna göre bir de santrafor bir de orta saha transferi olacak. Ayrıca Uğurcan ayrılırsa onun yerine de bir kaleici alınması gündeme gelecek.
Mutlu Haftalar TAKA

Kaynak: HABER MERKEZİ