BIST 100 ENDEKSİ YÜKSELİŞTE

Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, Kurban Bayramı'nın ardından yükselişle başladı. Güne yüzde 1,12 artışla 10.588,16 puandan başlayan endeks, önceki kapanışa göre 116,84 puan yükseldi.

SEKTÖR PERFORMANSLARI

Bankacılık endeksi yüzde 1,53 ve holding endeksi yüzde 0,93 artış kaydetti. Sektör endeksleri arasında en çok kazandıran yüzde 2 ile spor sektörü olurken, en çok kaybettiren ise yüzde 3,38 ile orman kağıt basım sektörü oldu.

GEÇEN HAFTANIN KAPANIŞI

Geçtiğimiz cuma günü alıcılı bir seyir izleyen Borsa İstanbul'da BIST 100 endeksi, günü yüzde 0,76 artışla 10.471,32 puandan tamamladı.

BAKAN ŞİMŞEK'İN LONDRA TEMASLARI

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, yurt dışındaki yatırımcı toplantılarını İngiltere'nin başkenti Londra'da sürdürüyor. Şimşek, Londra temasları kapsamında yatırımcılarla buluşacak ve toplantılar cuma gününe kadar devam edecek.

PİYASA ANALİZİ VE BEKLENTİLER

Analistler, küresel piyasalarda ABD Merkez Bankasının (Fed) bu yıl faiz indirimlerine başlayacağına ilişkin beklentilerin güçlendiğini, ancak karışık bir seyir izlendiğini belirtti. Bugün, İngiltere Merkez Bankasının (BoE) faiz kararı yatırımcıların odağında. Yurt içinde tüketici güven endeksi ve bütçe dengesi takip edilecek.

TEKNİK GÖRÜNÜM

Analistler, BIST 100 endeksinde 10.600 ve 10.700 seviyelerinin direnç, 10.400 ve 10.300 puanın ise destek konumunda olduğunu kaydetti.

ÖNE ÇIKAN VERİLER

Bugün ABD'de haftalık işsizlik başvuruları, konut başlangıçları ve inşaat izinleri ile Avro Bölgesi'nde tüketici güven endeksi takip edilecek. BoE'nin bugünkü toplantısında politika faizini indirmesi beklenmiyor, ancak enflasyon verileri ve ücret artışlarının etkisi dikkatle izleniyor.

Bayram sonrası piyasaların hareketliliği ve sektörel performanslar yatırımcılar için önemli ipuçları sunuyor. Borsa İstanbul'daki bu yükselişin devam edip etmeyeceği merakla bekleniyor.

Kaynak: TAKVİM