BTK'nın site bilgileri sorgulama sayfasında görülen karara göre, 2 Ağustos tarihinde Instagram'a erişim engeli getirildiği öğrenildi. Yetkililer, engelin ne zaman kaldırılacağının Instagram'ın tutumuna bağlı olduğunu ve sürecin belirsiz olduğunu belirttiler.

Katalog suçlar; çocuğa karşı cinsel istismar, intihara sevk etme, Atatürk'e hakaret gibi içeriklerin çıkarılmasında zorluk yaşanan durumları kapsıyor. Bu düzenlemelere uymayan içerikler nedeniyle Instagram'a yaptırım uygulanmış durumda.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Malkoç’u Külliye’de Kabul Etti! 1 Saatlik Özel Görüşme Cumhurbaşkanı Erdoğan, Şeref Malkoç’u Külliye’de Kabul Etti! 1 Saatlik Özel Görüşme

İletişim Başkanı Fahrettin Altun'dan Eleştiri

31 Temmuz'da İletişim Başkanı Fahrettin Altun, sosyal medya platformu X hesabı üzerinden Haniye'nin ölümü sonrası taziye mesajı yayımlamış ve Instagram'ın Haniye ile ilgili paylaşımları engellediğini belirterek, “Haniye'nin şehadeti dolayısıyla insanların taziye mesajı yayınlamasını herhangi bir gerekçe göstermeden engelleyen sosyal medya platformu Instagram'ı da şiddetle kınıyorum. Bu çok açık ve net bir sansür girişimidir.” ifadelerini kullanmıştı.

Kaynak: internethaber