"Düşünmeliyiz"

Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!” Başkan Kaya'dan Çöp Toplama Algısına Yanıt: “Algı Operasyonu Yapılıyor!”

"Ülkemiz, dünya fındık üretiminin yüzde 75'ini gerçekleştiriyor. 500 bin fındık üreticimiz var. Ancak, fındık fiyatını belirleyemememiz oldukça acı ve düşündürücü bir durum," diyen Gaydan, Türkiye'nin fındık fiyatını belirlemede yetersiz kalmasını eleştirdi.

"Yabancı Şirketler Üretiliyor"

Gaydan, "Ülkemizde yetişen fındığımızı alıp çikolata yapan ülkeler milyarlarca dolar kazanmaktadırlar. Yani bizim fındık üreticimiz doğrudan yabancı şirketlere, yok fiyatına fındık üretmektedir. Ürettiğimiz fındığın tamamına yakınını, yok pahasına ihraç ediyoruz. FİSKOBİRLİK, Atatürk'ün önderliğinde kurulmuştu ancak günümüzde sadece sembolik olarak varlığını sürdürüyor ve işlevselliğini yitirmiş durumda," dedi.

"Fındık Fiyatı Skandal"

Gaydan, açıklanan 130 liralık fındık fiyatının maliyetlerin altında kaldığını ve bunun tam bir skandal olduğunu belirtti. "Bu durum sürdürülebilir olmaktan çok uzak, Milli Güvenlik sorunudur. Fındık üreticimizin yüzünü güldürecek fiyatın en az, 250 TL olması gerekirdi," ifadelerini kullandı.

Gaydan, mevcut ekonomik politikaların vatandaşları zor durumda bıraktığını ve bu durumun sürdürülebilir olmadığını vurguladı. Fındık üreticilerinin hak ettiği değeri alması için yetkililere çağrıda bulundu.

Muhabir: NURGÜL GÜNAYDIN