Ekmek Bulamayacağız

Gümüşhane'nin Şiran ilçesinde hizmet veren 9 fırından birinin sahibi olan Mustafa Özel, ekmek ve pasta bulmanın giderek zorlaşacağını söyledi. Özel, "Böyle giderse ekmeği de pastayı da bulamayacağız" dedi.

Bayburt'ta Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş! Dünya Yürüyüş Günü ve Meme Kanseri Farkındalığı! Bayburt'ta Sağlıklı Yaşam İçin Yürüyüş! Dünya Yürüyüş Günü ve Meme Kanseri Farkındalığı!

Un Fiyatı Baş Döndürüyor

Mustafa Özel, küçük bir Anadolu yerleşim yerinde insanların ekmek fiyatları konusunda zorlandığını belirterek, "Zam yapmayalım da bu maliyetlerle nasıl mücadele edelim? Un fiyatı katlanarak gidiyor. Bazı bölgelerde buğday, bireysel satış yapan ve devlet tarafından desteklenen isimlere kadar getiriliyor. Depolanan buğday istenildiği gibi pazarlanıyor, bu da iç piyasaya olumsuz yansıyor. Biz nasıl dayanacağız bilemiyoruz. Sadece un mu? Tuzu, suyu, pişirimi, elektriği, işçiliği hepsini topladığımızda ekmekteki bugünkü fiyat zaten kurtarmıyor. Bakalım biz fırıncılar bu gidişata nasıl dayanacağız? Hele buğday para etmiyorken, ekilmeme riski taşırken, unun fiyatı her gün artıyorken ekmeğin geleceği için olumlu şeyler söylemek zor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA