Domates, buzdolabında saklandığında hızla yumuşar ve tadı bozulur. Soğuk ortam, domatesin dokusunu ve lezzetini olumsuz etkiler. Domateslerin tazeliğini ve lezzetini korumak için, onları serin bir yerde, buzdolabı dışında saklamak en iyisidir.
Evet, maalesef bazı yiyecekler buzdolabında saklandığında bakteri üremesi nedeniyle insan sağlığını tehdit edebilir. Bu durumun önüne geçmek için dikkat etmeniz gereken bazı noktalar bulunmaktadır.
Belki de şimdiye kadar saymış olduğumuz çoğu besinleri dolaba koydunuz ama haberiniz yok.
Patates
Patates dolaba koyuyorsanız yanlış yapıyorsunuz. Çünkü patates dolaba girer ve o şekilde tüketilirse çok büyük sağlık sorunlarına yol açar. Eğer ki dolabınızda patatesi bir günden fazla bir süre zarfında tutarsanız o zaman bağırsak sorunlarına yol açacaktır.
Kahve
Kahve için dikkat edilmesi gereken bir diğer önemli husus ise nemli ortamlarda bekletilmesinden kaçınılmalıdır. Çünkü ortam soğuk ya da nemli olursa kahvenin tadının bozulmasına sebebiyet verecektir. Aynı zamanda kahvenin bayatlamasına da yol açmış olacaktır.
Sarımsak ve Soğan Saklamak
Sarımsak ve soğanda gündelik hayatımızın akışı içerisinde vazgeçemediklerimiz arasında kendisine yer buluyor. Fakat dolaba girmemesi gereken besinler nelerdir diye araştırıldığı zaman sarımsak ve soğanın da yer aldığını söylememiz lazım. Çünkü bunlar dolaba girerse bakteri oluşumunu tetikler. Bu durumda doğal olarak sağlığın olumsuz şekilde etkilenmesine yol açacaktır. Ciddi bir tehdit durumuyla karşılaşmamak adına mutlaka dikkatli olmalısınız.
Reçeli Buzdolabında Saklamak
Reçel ve balı buzdolabına koyarsanız daha çabuk şekerlenerek bozulmasını sağlamış olursunuz. Aynı zamanda sindirim sistemi sorunlarının da ortaya çıkmasını sağlar. Şüphesiz en sık şekilde yapılan hatalardan birisi de kahvaltılarımızın olmazsa olmazlarından biri olan bal ve reçeli buzdolabında saklamaktır. Bu son derece yanlış bir hareket olacaktır. Buzdolabında sakladığınız an bal ve reçelin daha çabuk şekilde şekerlenmesine neden olmaya başlayacaksınız diyebiliriz.
Domatesi Buzdolabında Saklamak
Domates bir çoğunun dolabında sakladığı besinlerden birisidir. Domatesin tadını bozan faktörlerden birisi de buzdolabında tutulmasıdır. Domates yumuşamaya daha hızlı şekilde başlar ve bu durumda bakteri oluşumuna neden olur. Domatesin daha uzun ömürlü bir şekilde kullanılmasını istiyorsanız mutlaka buzdolabında tutmamanız gerekiyor. Çünkü sert yanının bozularak daha fazla yumuşamasına da yol açacaktır. Evlerinizde sık sık kullanmış olduğunuz domatesinizi buzdolabında saklamak yerine daha açık alanlarda tutmanız faydanıza olacaktır. Bu sayede bakteri oluşumunu da önlemiş olursunuz.