SGK, emeklilere yönelik promosyon ödemelerinde yeni bir değişiklik açıkladı. Kamu bankaları, emekli promosyonlarını herhangi bir başvuru olmadan otomatik olarak güncellemeyecek. Emeklilerin, promosyonlarını alabilmeleri için bağlı oldukları şubelere giderek güncelleme başvurusunda bulunmaları şart. Güncelleme başvurusu yapmayan emekliler, promosyon ödemelerinden yararlanamayacak.

SGK, milyonlarca emekli için kritik uyarıda bulundu. Bunu yapmayan emekli artık promosyon alamayacak, hakkını kaybedecek.

SSK, Bağ-Kur emekli maaş zammı yüzde 24,73 oldu. Ancak kök maaşı 8 bin TL'nin altında olanlar maaş zammına rağmen 10 bin lira alacak. Bu zamdan sonra hem kamu bankaları hem de özel bankalar emeklilere sundukları promosyon ücretlerini güncelledi.

Milyonlarca kişi güncel promosyon ödemelerini sorgularken, SGK uzmanlarından önemli bir uyarı geldi. Belirtilen adımları yerine getirmeyen emekliler promosyon hakkını kaybedebilir. İşte detaylar:

En düşük emekli maaşının 10 bin TL’ye yükselmesiyle birlikte bankalar promosyon ödemelerini güncelledi. Şu anda emeklilere 10 bin ile 15 bin TL arasında promosyon ödemeleri yapılırken, birçok kişi "Zamlı promosyon ödemeleri nasıl alınır?" sorusunun yanıtını araştırmaya başladı. Beklenen açıklama ise geldi. Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) bu konuda önemli bir uyarıda bulundu.

SGK’DAN KRİTİK UYARI: PROMOSYONU ALMAK İÇİN GEREKENLER

Bankaların promosyon güncellemelerinin ardından SGK, emeklilerin promosyon ücretlerinden yararlanabilmesi için belirli işlemleri yapmaları gerektiğini vurguladı.

Bu işlemleri yerine getirmeyenler promosyon ödemelerinden faydalanamayacak. Promosyon almak isteyen emeklilerin öncelikle seçtikleri bankaya beyanname vermeleri gerekiyor. Bu adımı atlamayan emekliler, güncel promosyon ödemelerini alabilecekler.

"HAKKINIZI KAYBEDEBİLİRSİNİZ..."

SGK tarafından yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Emekli aylığı alan vatandaşlara yönelik promosyon ödemeleri, kamu bankalarında yaklaşık 2 katına çıkarıldı ve 8 bin ila 12 bin lira arasında belirlendi.

Ayrıca, SGK'den ölüm aylığı alan 3,3 milyon vatandaş da başvurmaları durumunda 5 bin lira promosyon ödemesini kamu bankalarından alabilecek. Bankalar tarafından promosyon ödenebilmesi için emeklilerimizin ve hak sahiplerinin bankalara başvuruda bulunmaları gerekiyor."

ZAMLI PROMOSYON ÖDEMELERİ NASIL ALINIR?

Kamu bankaları, emeklilerin promosyon ücretlerini herhangi bir başvuru olmadan otomatik olarak güncellemiyor. Bu nedenle, emeklilerin bağlı oldukları şubelere giderek güncelleme başvurusunda bulunmaları gerekiyor.

Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret Çalışanların beklediği haber geldi! İşte yatacak yeni asgari ücret

Ayrıca, aynı şubeden aldığı promosyona ek zam istemeyip başka bir banka seçecek olan emekliler ise sözleşme bitiminde e-Devlet üzerinden başvuru yapabilirler. e-Devlet’te yer alan banka tercihi bölümünden istenen bankanın seçilmesi yeterli oluyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ