Trabzon’un turizm cennetlerinden biri olan Kadıralak Yaylası, her ilkbahar açan mavi yıldız çiçekleri ile büyüleyici manzaralar sunuyor. Vatandaşların yoğun ilgi gösterdiği yaylayı ziyaret eden Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, hem yerinde incelemelerde bulundu hem de yaylayı turizme kazandırma adına yapılan ve yapılacak olan çalışmaları anlattı.

"Doğal Güzelliklerimizi Korumak Önceliğimiz"

M A N Ş E T T-2
Başkan Genç, Kadıralak Yaylası’nın cazibesi ve doğal güzellikleriyle turizme katkı sağlayacağını belirterek, “Yaylamızı ziyaret ettik ve yerinde incelemelerde bulunduk. Yaylanın içindeki alanın düzenlemesi için DOKA’dan talepte bulunduk. Ödeneğini ayarlayıp bu dönemde çalışmaları tamamlayacağız. Kadıralak, doğanın en güzel tonlarını barındıran bir cennet. Turizme hizmet edecek projelerimizi bir an önce hayata geçirmek için çalışıyoruz” dedi.

"Yol Sorunu Çözülecek"
Genç, Kadıralak Yaylası’na erişimin daha kolay hale gelmesi adına da müjde verdi. "Seçimlerden önce Tonya ilçemizi ziyaret ettiğimizde, Derinoba ile Kadırga arasındaki yolun betonlanması sözünü vermiştik. Kadıralak Yaylası’nın yollarını da estetiğini bozmadan baskı betonla düzenleyeceğiz" diyen Başkan Genç, bölgedeki turizm faaliyetlerinin artacağını belirtti.

M A N Ş E T-7

Başkan Sandıkçı’dan dron ile kontrol Başkan Sandıkçı’dan dron ile kontrol

"DOKA İle Birlikte Çalışıyoruz"
Genç, yaylanın iç düzenlemelerinin ve diğer projelerin Doğu Karadeniz Kalkınma Ajansı (DOKA) ile eş finansman sağlanarak yürütüleceğini söyledi. "DOKA ile hareket ederek bu güzellikleri en iyi şekilde değerlendireceğiz" diye konuştu.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA