Trabzon Büyükşehir Belediyesi Zabıta Dairesi Başkanlığı ekipleri, vatandaşların huzurunu sağlamak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Çevreye rahatsızlık veren şahısların mesken tuttuğu Ortahisar'ın Çömlekçi Mahallesi’ndeki metruk binaların girişleri önce metal aksamlarla kaynatıldı ardından da taş ve hafriyat ile kapatıldı. Trabzon Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi: “Şehrimizin her noktasında çalışmalarımız sürüyor. Vatandaşlarımıza rahatsızlık verecek hiçbir duruma müsaade etmeyeceğiz. Bu doğrultuda, Çömlekçi Mahallesi’nde metruk binaların girişleri kapatıldı. Amacımız vatandaşlarımızın huzurlu ve güvenli bir şekilde yaşamasıdır. Zabıta ekiplerimiz, emniyet güçleriyle birlikte bölgede sürekli denetim halinde olacaktır.”

KAYA’NIN ESPRİLERİ

Trabzon Gazeteciler Cemiyeti tarafından organize edilen geleneksel Orhan Kaynar Futbol Turnuvaları başladı. Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya, Ortahisar basın bürosunun oluşturduğu takımla fotoğraf çektirdi, turnuvaya katılan takımlara başarı dileklerini iletti. Kaya, Ortahisar’ın giyeceği forma renklerini Başakşehir’in renklerine benzetti. Gazeteciler de ‘Başakşehir değil portakal rengi’ dediler. Kaya ikinci esprisinde de, ‘Portakal gibi bizi yiyeceksiniz bizi. Eğer formayı kendileri seçmişse daha büyük felaket” dedi.

MÜSİAD’I DAVET ETTİ

MÜSİAD Trabzon Şube Başkanı Mesut İskenderoğlu, yatırımcıları ve MÜSİAD ailesini Trabzon’a davet etti. GİK toplantısında kentin ticari potansiyeli ile ilgili bilgi veren İskenderoğlu, “MÜSİAD’ın Şube Başkanları ve Temsilcilikleri nezdinde düzenlenen genel idare kurulu toplantısında, Trabzon Şubesi adına yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdik. Trabzon iş dünyasında yaşanan genel gelişmeler üzerinde durduk. Ayrıca, Trabzon Turizm Zirvesi'nde de vurgulandığı üzere, Trabzon turizminin çeşitlendirilmesi, etkinliklere ağırlık verilmesi ve yeni pazarların bulunması gerektiği konusundaki görüşlerimizi paylaştık. Son olarak, yapımı devam eden Vakfıkebir ve genişletme çalışmaları süren Şinik Organize Sanayi Bölgelerinde yatırım yapmaları için MÜSİAD’lı iş adamalarını davet ettik” dedi.

ÖĞRENCİLERİN HİZMETİNE SUNULMASI İÇİN SEFERBERLİK BAŞLATILMIŞ

Trabzon Büyükşehir Belediyesi, Başkan Ahmet Metin Genç, öncülüğünde örnek olacak çalışmaları hayata geçiriyor. Her zaman Trabzon’un üniversite dostu bir şehir olması için çalışan ve öğrencileri destekleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Genç’in projeleri arasında yer alan ücretsiz çamaşırhane hizmetinin hayata geçeceği daha önce açıklanmıştı. KTÜ ve Trabzon Üniversitesi kampüslerinde hayata geçecek projenin yerlerinin belirlendiğini duyduk. Proje, yeni eğitim dönemi öncesi tamamlanırsa gençlere büyük kolaylık sağlayacak. Ayrıca şunu da hatırlatalım, ücretsiz çorba ikramı devam edecek. Yine su faturalarında öğrencilere yüzde 50 indirim uygulaması hayata geçmişti. Bir üniversiteler şehri olan Trabzon için bunlar çok güzel gelişmeler. Ücretsiz çamaşırhane projesi açıklandığında çok olumlu tepkiler almıştı. Öğrencilerin hayatını kolaylaştıracak çalışmalar yapmak her şeyden önemli. Ücretsiz çamaşırhane hizmeti bu nedenle çok önemli.

BARÜ LİSTEDE

Bartın Üniversitesi (BARÜ) akademisyenleri ürettikleri nitelikli bilimsel çalışmalar ve araştırmalarıyla hem alanlarına hem de insanlığa katkı vermeyi sürdürüyor. Bu kapsamda son olarak Stanford Üniversitesi tarafından dünyadaki bilim insanları arasında ilk yüzde 2’lik dilime giren akademisyenleri sıralayan “Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları” listesi Hollanda merkezli yayıncılık şirketi Elsevier tarafından yayımlandı. Dünyanın en iyi üniversitelerinden akademisyenlerin bulunduğu listede, BARÜ’den 14 bilim insanı yer aldı. Dünyanın En Etkili Bilim İnsanları Listesinde yer alarak BARÜ’yü gururlandıran öğretim üyelerini tebrik eden Rektör Prof. Dr. Orhan Uzun, her alanda başarılarına bir yenilerini ekleyerek geleceğe sağlam adımlarla yürüdüklerini ifade etti.

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI

Gümüşhane Üniversitesi rektörü Prof. Dr. Halil İbrahim Zeybek, Mevlid-i Nebi haftası olması dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Rektörün mesajında şunları dile getirdi: “Âlemlere rahmet olarak gönderilen Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed (S.A.V)’in dünyaya teşrif ettiği mübarek MevlidKandili’ni idrak etmenin huzurunu ve coşkusunu yaşıyoruz. Mevlid Kandili, Peygamber Efendimiz’in yaşamının ve ahlaki mükemmelliğinin daha derinden anlaşılmasına, O’nun öğretilerinin hayatımıza rehberlik etmesine vesile olan en müstesna gecelerdendir. Bu gece, bireysel ve toplumsal ruhsal yenilenme, huzur ve kardeşlik duygularımızın pekiştirilmesi adına bizler için büyük bir fırsattır. Sevgili Peygamberimiz sadece bir kavme veya millete değil, bütün insanlığa peygamber olarak gönderilmiştir. Mevlid Kandili, aynı zamanda sosyal sorumluluk bilincimizin ve yardımlaşma ruhumuzun canlandığı bir zaman dilimidir.’

BIYIK’A BASKIN

Gündem Raylı Sistem Gündem Raylı Sistem

Trabzon’un Yomra ilçe belediye başkanı Mustafa Bıyık’a öğrenciler baskın yaptı. Yomra Merkez Ortaokulu ana sınıfının minikleri Bıyık’a ani ziyaret gerçekleştirdi. Bıyık, miniklerden gelen çiçeğe de çok teşekkür ederek, derslerinde çok çalışmaları yönünde nasihat etti.

TURİZMİN GÖZDESİ AKÇAABAT

Akçaabat, tarihi dokusu, doğal güzellikleri, yöresel lezzetleriyle, sporu, kültür ve sanat hayatıyla bir bütün olarak düşünüldüğünde dört mevsim canlı, dört mevsim yaşayan ve dört mevsim farklı bir şehirdir. Akçaabat’ın özellikle tarihi dokusu ve doğal güzellikleri, şehrin adından sıkça söz edilmesine vesile olmaktadır.  Akçaabat Belediyesi, şehrin değerine değer katan çalışmalarla Akçaabat’taki turizmin gelişmesine katkı sağlıyor; Akçaabat’ın, turizmin gözdesi olmasına öncülük ediyor. Akçaabat Belediyesi, şehir içinde yaptığı çalışmalar ve düzenlemelerle Akçaabat’a gelen yerli ve yabancı turistler için muhteşem bir turizm güzergahı oluşturdu. Vizyoner çalışmalar ve uzun vadeli planlamalar doğrultusunda oluşturulan turizm güzergahını anlatan Akçaabat Belediye Başkanı Osman Nuri Ekim, şehre doğudan ya da batıdan gelen yerli ve yabancı turistlerin geze geze şehir merkezine ulaşacaklarını söyledi.

Kaynak: HABER MERKEZİ