KTÜ Kanuni kampüsünde düzenlenen E-Atıktan Sanat Workshop Ödül Töreni'ne Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, KTÜ Rektörü Prof. Dr. Hamdullah Çuvalcı, müdürlük çalışanları, öğretim görevlileri ve ödül alan öğrenciler katıldı.

Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler Arhavi Gençlik Merkezi’nde Öğrenciler Eğlenerek Öğreniyor: Akıl ve Zeka Oyunlarıyla Dolup Taşan Etkinlikler

Rektör Çuvalcı, törende yaptığı açıklamada KTÜ'de Sıfır Atık Koordinatörlüğü'nün kurulduğunu ve bu çalışmaların önemli bir noktaya geldiğini belirtti. Ayrıca, öğrencilerin çevre konusundaki farkındalığını artırmak ve Sıfır Atık uygulamalarına katkı sağlamak amacıyla ödüllendirildiğini vurguladı.

Organik Atık Kompost Üretim Tesisi Açılışıyla Devam Edildi

KTÜ'deki diğer etkinlikte ise Organik Atık Kompost Üretim Tesisi'nin açılışı gerçekleştirildi. Trabzon Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Uğur Korkmaz, konuşmasında dünya nüfusunun artmasıyla birlikte atık yönetiminin daha da önem kazandığını vurguladı. "Hepimizin bir Dünyası Var" temasının önemine değinen Korkmaz, KTÜ'nün Sıfır Atık temel belgelerini aldığını ve bu farkındalığın oluşturulması için teşekkür etti.

Rektör Çuvalcı ise açıklamasında KTÜ'nün belirlediği bir Kızılelma hedefi olduğunu ve atıkların geri kazanımının önemine değindi. Organik Atık Kompost Üretim Tesisi'nin açılışıyla birlikte üniversite için bir gelir kaynağı oluşturulduğunu belirten Çuvalcı, üniversitelerin topluma örnek olması gerektiğini vurguladı.

Muhabir: BİROL SANCAK