Altın Piyasasında Hareketlilik

ABD Eski Başkan Donald Trump'a suikast girişimi ve ABD Merkez Bankası Başkanı Jerome Powell'ın açıklamalarının ardından altın piyasalarında hareketlilik yaşanıyor. Altın uzmanı Şirin Sarı, altın fiyatlarıyla ilgili çarpıcı tahminlerde bulundu. Bu tahminler, altın yatırımcılarını yakından ilgilendiriyor.

Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı Sosyal Yardımlar Mercek Altında: Hileli Boşanmalar Takibe Alındı

Uzman İsmin Tahminleri

Altın fiyatları yatırımcısını mutlu etmeye devam ediyor. Yatırımcılar, altının rekor kırmasının ardından gelecek dönemdeki eğilimleri merak ediyor. Fed'in Eylül ayında faiz indirimine gitme olasılığı arttıkça, altın fiyatları da yükseliş eğiliminde. Piyasalar Uzmanı Şirin Sarı, çeyrek ve gram altın için dikkat çeken rakamları paylaştı.

TGRT Haber'e konuşan Sarı, altının gidişatına ilişkin şu açıklamalarda bulundu:

"Altın fiyatlarında yükselişler devam ediyor. Yılbaşından bu yana Ons altında yüzde 20'ye yakın değer kazanımı, gram altında ise yüzde 35'e yakın değer kazanımı gördük. Özellikle son haftada yeni zirvelerin geldiğine de şahit olduk. Ons altında 2.483 dolar seviyesine kadar yükselişler geldi. Nedenlerine baktığımızda tabii ki FED tarafından gelebilecek olan faiz indirimi artık eylülde yüzde 94 ihtimale ulaşmış oldu. Yani yatırımcılar yüzde 94 ihtimalle FED'te yüzde 25 indirim bekliyor. Bununla beraber Avrupa kanadında hem İsviçre Merkez Bankası hem de Avrupa Merkez Bankası'ndan faiz indirimleri gelmişti. Ağustos ayı itibariyle de global merkez bankalarından İngiltere'nin de faiz indirimi beklentisinin yükselmiş olması altın cephesinin güçlenmesini sağlıyor.”

Altında Rekor Beklentisi

Piyasadaki tahminlere ve Sarı’nın açıklamalarına göre 2025 yılı başlamadan gram altında 3.500 TL bandının aşılma ihtimali var. Sarı, çeyrek altında ise 6.000 TL seviyelerine yaklaşma ihtimali olduğunu söylüyor.

Güncel Altın Fiyatları

Gram altın satış fiyatı: 2.585,05 TL
Çeyrek altın satış fiyatı: 4.286,00 TL
Yarım altın satış fiyatı: 8.565,00 TL
Tam altın satış fiyatı: 17.260,15 TL
Ons altın satış fiyatı: 2.428,89 dolar
Bu yükseliş eğilimi, düğün yapacaklar ve altın alacaklar için önemli bir uyarı niteliğinde. Altın fiyatlarının daha da artması beklenirken, yatırımcıların dikkatli olması ve piyasaları yakından takip etmesi öneriliyor.

Kaynak: KARAR