CHP’li Sibel Suiçmez’den Saray Harcamalarına Sert Eleştiri: “Asıl Yük Halk Değil, İktidarın Lüksü” CHP’li Sibel Suiçmez’den Saray Harcamalarına Sert Eleştiri: “Asıl Yük Halk Değil, İktidarın Lüksü”

"Büyük Bir Utanç Duyuyoruz"
Zerrin Yavuz, yaptığı açıklamada Türkiye genelinde çocuk istismarı ve cinayetlerinin arttığına dikkat çekti. 2023 yılı Adalet Bakanlığı verilerine göre, 31 bin 216 çocuk istismarı davasının açıldığını belirtti. Ayrıca, 2008-2016 yılları arasında 104 bin 531 çocuğun kaybolduğunu hatırlatarak, son yıllarda bu konuda veri gizlenmesine tepki gösterdi.

Narin'in Vahşice Katledilmesi
Yavuz, Diyarbakır’da kaybolduktan sonra 19 gün boyunca aranan Narin'in, kamuoyunun baskısıyla cesedinin bulunduğunu ifade etti. Çocukların korunması için hukukun tüm gerekliliklerinin yerine getirilmesi gerektiğini vurgulayan Yavuz, faillerin bulunması ve adaletin sağlanması gerektiğini söyledi.

İstanbul Sözleşmesi ve 6284 Sayılı Yasa Vurgusu
CHP olarak, İstanbul Sözleşmesi'nin yeniden yürürlüğe girmesi ve 6284 sayılı yasanın gerektiği gibi uygulanması için mücadele edeceklerini belirten Yavuz, çocuklarımızı bu karanlık zihniyetten kurtarmak için çalışmalarının süreceğini dile getirdi.

Muhabir: AYTEKİN AKAY