İstanbul'da ortaya çıkarılan yenidoğan çetesi, 112 Acil Çağrı Merkezi'nde çalışan bazı kişilerle iş birliği yaparak, bebek acil hastalarını özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirmekle suçlanıyordu. Bu yönlendirmeler sonucunda bazı bebeklerin hayatını kaybettiği bildirildi. Çete operasyonunda 47 şüpheli gözaltına alınırken, bunlardan 22'si tutuklandı.

Ortahisar Belediyesi, İklim Değişikliği ve Küresel Isınmayı Masaya Yatırıyor Ortahisar Belediyesi, İklim Değişikliği ve Küresel Isınmayı Masaya Yatırıyor

Soruşturma çerçevesinde, İstanbul’daki 10 özel hastanenin ruhsatı iptal edildi. Ruhsatı iptal edilen hastaneler arasında Beylikdüzü Medilife Hastanesi de bulunuyordu. Bu hastanenin başhekimi Ahmet Atilla Yılmaz’ın da çeteyle bağlantılı olduğu öne sürüldü.

Ahmet Atilla Yılmaz, Karadeniz Teknik Üniversitesi Tıp Fakültesi mezunu olup, daha önce Trabzon’da Fatih Devlet Hastanesi’nde Genel Cerrahi Uzmanı ve Başhekimlik görevleri yapmıştı. Ayrıca, Maçka ve Araklı Devlet Hastanelerinde de görev almıştı. Skandalla ilişkilendirilen Yılmaz, kamuoyundaki baskılar nedeniyle partisinden ayrılma kararı aldı.

Muhabir: BİROL SANCAK