Erzurum'dan yıllardır kurbanlık satışı yapan bir besici olan Metin Bey, "Alım gücü bitmiş durumda, yarısını satamadım. Emeğimizin karşılığını alamıyoruz." diyerek yaşadıkları sıkıntıyı dile getirdi.

Suiçmez, besicilerin sorunlarına ilişkin olarak iktidarı sert bir dille eleştirerek, "Hayvancılık sektörü adeta bitirildi. Hayvan ithalatı durdurulmalı, yerli hayvancılığın desteklenmesi için acil önlemler alınmalı." dedi.

En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede En Etkili Bilim İnsanları Sıralaması Açıklandı: GRÜ’den 7 Duayen Listede

Besicilerin maliyetlerinin artması ve halkın alım gücünün düşmesi nedeniyle büyük zorluklar yaşadığını vurgulayan Suiçmez, bu durumun Türkiye'nin genel ekonomik krizinin ve yanlış tarım politikalarının bir sonucu olduğunu ifade etti.

Ortahisar Belediye Meclis Üyesi ise, vatandaşların kurbanlık almakta zorlandığını ve iktidarın bu konuda kayıtsız kaldığını belirtti.

Son olarak Suiçmez, besicilerin yaşadığı sıkıntıları Meclis'e taşıyarak çözüm için mücadele edeceğini ve tarım-hayvancılık politikalarının yeniden gözden geçirilmesi gerektiğini vurgulayarak pazar yerinden ayrıldı.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN