Değerlerimize Saldırıldı
Bak, “Cumhuriyetimizin kurucusu, büyük önder Mustafa Kemal Atatürk’e ve onun manevi mirasına yönelik yapılan bu saldırı, sadece bizleri değil, tüm Türkiye’yi derinden yaralamıştır” diye konuştu. Milletin ortak değerine saldırı yapıldığını kaydeden Bak, şöyle devam etti: “Bu çirkin saldırıyı en sert şekilde kınıyor ve lanetliyoruz. Atatürk, milletimizin bağımsızlık mücadelesinin sembolü, modern Türkiye Cumhuriyeti’nin mimarıdır. Ona yapılan her türlü saldırı, milletimizin ortak değerlerine yapılan bir saldırıdır. Bu tür saldırılar, tarihimize, kültürümüze ve milli kimliğimize yönelik birer tehdit olup, asla kabul edilemez.”

Rize Havalimanı Tartışması: Vekiller Arasında Söz Düellosu Rize Havalimanı Tartışması: Vekiller Arasında Söz Düellosu


Yetkililere Çağrı
Bu menfur saldırının faillerinin bir an önce yakalanarak adalet önünde hesap vermeleri için yetkilileri göreve çağıran Bak, “Bu tür olayların bir daha yaşanmaması için gerekli tüm tedbirlerin alınmasını talep ediyoruz. Emniyet güçlerimizin bu konuda titizlikle çalışarak sorumluları yakalayıp adalete teslim edeceğine inancımız tamdır.”


Provokasyona Gelmeyin
Vatandaşlara provokasyona gelmemeleri noktasında çağrıda bulunan il başkanı Bak, “Vatandaşlarımız sağduyulu olsunlar. Provokasyona gelmesinler. Mustafa Kemal Atatürk’ün ilke ve inkılaplarına hep birlikte sahip çıkacağız. Atatürk'ün mirası ve değerleri, bizlerin en büyük rehberi ve yol göstericisidir. Atatürk’ün “Yurtta sulh, cihanda sulh” ilkesini benimseyerek, huzur ve barış içinde yaşama idealimizi korumalıyız. Bu tür olayların bizi bölmesine ve ayrıştırmasına izin vermemeliyiz. Atatürk’e ve onun temsil ettiği değerlere sahip çıkmak, sadece bir siyasi partinin değil, tüm milletimizin ortak sorumluluğudur. Birlikte olduğumuz sürece, hiç kimse Atatürk’ün manevi mirasına zarar veremez, onun izinden yürüyen bizleri yıldıramaz” ifadesine yer verdi.

Muhabir: AYŞEN KARABİNA