"Eğitimi Konuşmak İçin 24 Saat Yetmez"

Mustafa Bak, açıklamasında “Eğitimi konuşmak için 24 saat de 48 saat de yetmez,” diyerek, mevcut eğitim politikalarına yönelik eleştirilerini dile getirdi. Türkiye Yüzyılı Maarif Modeli program önerisinin geri çekilmesini talep eden Bak, şunları söyledi: “Türkiye'nin saygın akademisyenlerinden yeni bir kurul oluşturun. İhtiyaç analizleriyle her türlü desteği verelim ve ne değiştirilmesi gerekiyorsa değiştirelim. Okul öncesi eğitim, en az bir yıl zorunlu ve tamamen ücretsiz olmalıdır. Lütfen bunu kanunlaştırın. Erken çocukluk eğitimi verilen tüm kurumları bakanlık denetimine alın. Ortaokul kademesi için açık öğretimi iptal edin. Hayalet öğrenciliği bitirin. Taşımalı eğitim uygulamasına son verin.”

Eğitimde Reform Çağrısı

Bak, mevcut eğitim sisteminde köklü değişiklikler yapılması gerektiğini vurguladı ve CHP olarak bu değişikliklerin gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazır olduklarını belirtti. Okul öncesi eğitimin zorunlu ve ücretsiz olmasının önemine dikkat çeken Bak, erken çocukluk eğitim kurumlarının da bakanlık denetimine alınması gerektiğini ifade etti.

Cihan’dan İnce İşçilik! AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Kongre Sürecine Hazırlanıyor Cihan’dan İnce İşçilik! AK Parti Trabzon İl Kadın Kolları Kongre Sürecine Hazırlanıyor

CHP Trabzon İl Başkanı Mustafa Bak’ın açıklamaları, eğitim sisteminde reform yapılması gerektiğini savunan kesimler arasında büyük yankı uyandırdı. Eğitim politikaları üzerindeki tartışmaların önümüzdeki günlerde de devam etmesi bekleniyor.
 

Muhabir: TUNCAY UÇKUN