SAHA EXPO’da 6,2 Milyar Dolarlık Rekor Anlaşma: Oyun Değiştirici Teknolojiler Sahada SAHA EXPO’da 6,2 Milyar Dolarlık Rekor Anlaşma: Oyun Değiştirici Teknolojiler Sahada

Özgür Özel, CHP'nin asgari ücret konusundaki duruşunu sert bir şekilde dile getirerek, 30 bin TL’nin altında bir rakamın kabul edilemez olduğunu söyledi. Mevcut 17 bin 2 TL asgari ücretin, işçilerin hayat pahalılığı karşısında eridiğini vurgulayan Özel, hükümetin bu konuda daha radikal adımlar atması gerektiğini belirtti. TÜRK-İŞ'in bu yöndeki mücadelelerini desteklediklerini belirten Özel, asgari ücretin yeniden düzenlenmesinin kaçınılmaz olduğunu söyledi. Bu açıklama, işçi hakları konusunda hükümet üzerinde baskı yaratabilir.

2025’in Ocak ayında enflasyon beklentileri doğrultusunda yüzde 30 seviyeleri zam yapılması beklenirken, CHP’nin asgari ücret talebi de ortaya çıktı.

ÖZGÜR ÖZEL’DEN ASGARİ ÜCRET TALEBİ
Partisinin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki (TBMM) grup toplantısında konuşan CHP Genel Başkanı Özgür Özel, “30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz” dedi.

Özel’in ilgili açıklaması şu şekilde:
“TÜRK-İŞ'i uzun bir aradan sonra meydanlarda gördüğümüzü önemsiyoruz. Biz TÜRK-İŞ’e ‘Bu sefer doğru yoldasınız, arkanızdayız’ diyoruz. 2002'de asgari ücretle çeyrek altın 7 tane alınıyordu. Bugün 7 çeyrek altın için 25 bin TL olması gerekiyor. Bugünkü asgari ücretle 3 çeyrek altın alınıyor. CHP olarak 30 bin TL'nin altında bir asgari ücretin asla kabul edilemez olduğunu belirtiyoruz”

Kaynak: HABER MERKEZİ