Changan’ın Lumin Corn modeli, 350-400 km arasında değişen menziliyle şehir içi kullanım için oldukça uygun. 400 bin liralık fiyatıyla piyasaya sürülecek olan bu araç, Türkiye’deki elektrikli araç pazarında önemli bir yer edinecek. Changan, bu modelle Türkiye’deki kullanıcıların beğenisini kazanmayı hedefliyor ve elektrikli araçlara olan talebi artırmayı planlıyor. Lumin Corn, hem performansı hem de fiyatıyla dikkat çekiyor.

Dünya otomobil sektöründe en çok tercih edilen Çin merkezli üretici Changan, Türkiye'ye adım attı. Türkiye pazarına gireceği ilk elektrikli modeli için geri sayıma geçen Changan, ilk otomobilini 400 bin liraya satışa çıkaracak.

Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede! Togg, Türkiye Elektrikli Otomobil Pazarında Zirvede!

Otomobil sektöründeki en büyük isimlerden biri olan Changan sonunda Türkiye'ye geliyor.

Otomobil devi 400 bin liraya Türkiye pazarında 7

Çin’in en büyük otomobil üreticilerinden Changan, Türkiye pazarına gireceği ilk elektrikli modeli için geri sayıma geçti. İşte konunun detayları.

Türkiye'deki Çinli otomobil markalarının sayısı giderek artıyor. Chery ve BYD'den sonra şimdi de Changan sahneye çıkıyor. Changan, Türkiye pazarına mini bir elektrikli otomobil olan Lumin Corn ile giriş yapmayı planlıyor.

Changan Lumin Corn, mini bir elektrikli araç olmasına rağmen, Citroën Ami'den oldukça farklı. Ami, saatte 50 km hıza ulaşabilen ve kapalı motosiklet tarzında bir araçken, Lumin Corn saatte 130 km hıza kadar çıkabiliyor.


Lumin Corn’un menzili, kullanım şartlarına bağlı olarak 350-400 km arasında değişiyor. Bu özellikleriyle şehir içi kullanım için oldukça uygun görünüyor. Araç için Türkiye'de yaklaşık 400.000 TL'lik bir fiyat öngörülüyor.

Peki, Çin’den gelen otomobillerin yüksek gümrük vergileri varken, bu araç nasıl bu kadar uygun fiyatlı olacak? Aslında bunun yanıtı oldukça basit.

Changan, bu araçları doğrudan Çin'den ithal etmeyecek. Bunun yerine, araçlar Çin dışındaki üretim tesislerinde üretilecek ve Türkiye'ye ihraç edilecek. Böylece gümrük vergisi uygulaması geçerli olmayacak.

Changan’ın Lumin Corn’u Türkiye’ye önümüzdeki yılın ilk çeyreğinde getirmesi bekleniyor.

Kaynak: HABER MERKEZİ