Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz” Başkan Görgel: “Yeni Kahramanmaraş’ı Hep Birlikte İnşa Edeceğiz”

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın açılışıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu. Havalimanının, Türkiye'nin gökyüzüne açılan 58. kapısı olarak tarihe geçeceğini ifade eden Uraloğlu, 2053 hedefleri kapsamında Türkiye'nin aktif havalimanı sayısını 61'e çıkaracaklarını vurguladı.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın, ağaç formunda tasarlanmış hava kontrol kulesi, Çukurova'nın narenciye renginden esinlenen turuncu rengi ve pamuk motifleriyle süslenmiş mimarisiyle dikkat çektiğini belirten Uraloğlu, havalimanının tarım ve teknolojiyi bir araya getirerek Çukurova bölgesinin kültürel özelliklerini de yansıttığını söyledi. Bakan Uraloğlu, yeni havalimanının bölge için sadece bir ulaşım noktası olmayıp, aynı zamanda bölgesel kalkınmayı da destekleyecek bir yapı olarak planlandığını ifade etti.

Çukurova Uluslararası Havalimanı'nın yanı sıra, yapımı devam eden Bayburt-Gümüşhane ve Yozgat Havalimanları ile planlanan Karaman Havalimanı projeleriyle ilgili de bilgi veren Uraloğlu, bu projelerin tamamlanmasıyla Türkiye'nin havalimanı altyapısının daha da güçleneceğini belirtti. Bakan, bu yeni havalimanlarının bölgesel gelişime katkı sağlayacak önemli projeler olduğunun altını çizdi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN