Dev Havayolu Şirketi İflasın Eşiğinde: Tüm Uçuşlar Durduruldu Dev Havayolu Şirketi İflasın Eşiğinde: Tüm Uçuşlar Durduruldu

TTSO Başkanı Erkut Çelebi: "Bölgesel Düşünerek Hareket Ediyoruz"

TTSO Başkanı Erkut Çelebi, etkinliğin açılış konuşmasında Trabzon ve bölge genelinde sağlık turizmini geliştirme hedefini vurguladı. Çelebi, “Trabzon, tarihin yüklediği misyon gereği bölgenin merkezi olma rolünü sürdürüyor. Sağlık turizminde Azerbaycan, Gürcistan ve diğer bölge ülkeleriyle iş birliği içerisindeyiz. Azerbaycan ile olan direkt uçuşlar sayesinde daha fazla hareketlilik bekliyoruz” dedi. Ayrıca, Trabzon ile Tiflis arasında Ekim ayında başlayacak olan direkt uçuşların bölgedeki iş birliğini daha da artıracağına inandığını belirtti.

Azerbaycan Heyeti: "Trabzon'la Daha Rahat Çalışacağız"

Azerbaycan heyeti adına konuşan Dr. Tural Khaspolad, Trabzon’daki sağlık tesisleriyle tanışmanın memnuniyetini dile getirerek, Trabzon’a direkt uçuşların sağlanmasının iş birliğini kolaylaştıracağını ifade etti. Khaspolad, Türkiye ile kardeşlik bağlarını güçlendiren bu tür iş birliklerinin önemine değinerek, sağlık turizmi alanındaki ortak projeler için umut verici bir adım attıklarını söyledi.

Etkinlikte her iki ülke temsilcileri arasında verimli iş görüşmeleri yapıldı ve gelecekteki iş birliği fırsatları değerlendirildi.

Muhabir: TUNCAY UÇKUN